„Experiment abstract”, expoziție de pictură Daniela Zbarcea

experiment abstract daniela zbarcea

Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”din București (str. Maria Rosetti nr. 29) vă invită să vizitați în cadrul galeriei Anexa 29 expoziția de pictură semnată Daniela Zbarcea, Experiment abstract – Finisaj. Vernisajul este programat joi, 6 august 2015, ora 18.30.

Experiment abstract este a doua expoziție din seria Oscilator 6. Un discurs individualizat, diferit, extrem de personal la nivel plastic specific artistei prezentate: Daniela Zbarcea.
https://www.facebook.com/oscilator6

pictura de daniela zbarcea

Experiment abstract include o serie de lucrări a căror stilistică aparține în totalitate registrului estetic al gestualismului, stil atât de apropiat artistei, fiind de fapt maniera prin care aceasta își exprimă daniela-zbarceala nivel plastic trăirile.
Vorbim de un abstracționism subiectiv în care structurile grafice se suprapun peste planurile energice de culoare, accentul fiind pus pe interacțiunea spațiilor cromatice care conferă dinamism întregii arii picturale.
Ceea ce are relevanță în acest proces de creație este un tip fidel de înregistrare a tensiunii fizice, cognitive și emoționale a artistei, tensiune redată la nivel structural și cromatic pe pânză.
În lucrările semnate de Daniela Zbarcea nu este transpus ceea ce se vede, viziblul din apropiere, ci ceea ce simte artista, astfel realitatea se transformă din vizual în senzorial. Peisajul sau portretul gestualist devine în fapt o metamorfoză a unui conglomerat de simțiri, tensiuni fizice si emoționale ale artistei în raport cu modelul mental redat prin abstracții ritmice.” – Ana Maria Negoiță.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Pictură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *