Expoziție aniversară la Galeria de Artă Elite Prof Art din București

galeria elite afis

eveniment liber sa spunVineri, 5 februarie 2016, ora 17.00, la Galeria de Artă Elite Prof Art din București (str. Dr. Ioan Nanu Muscel nr. 13) se va deschide expoziția aniversară cu ocazia împlinirii a cinci ani de existență pe piața artelor. Aflată în Cotroceni, considerat de unii cel mai select și luxos cartier al Bucureștiului, Galeria de Artă Elite Prof Art a  fost inaugurată la începutul lunii februarie 2011, dată la care și-a deschis larg porțile cu vernisajul primei expoziții de grup având ca temă ,,Arta contemporană”.

La această primă expoziție, Galeria Elite Prof Art a primit sprijinul unui număr mare de artiști, atât pictori cât și sculptori. Un rol deosebit de important l-a avut artistul vizual Vergil Cojocaru-Cover la sugestia căruia am deschis porțile acestei galerii. Trebuie, de asemenea, menționați pictori precum Ștefan Pelmuș, curatorul expoziției, Horea Cucerzan, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Angela Tomaselli, Eusebiu Josan, Marinella Dumitrescu, Virgil Cojocaru, Marinela Mantescu Isac, Ioan Doru Vlădoiu, Neculai Iorga, Neagu Anghel, Dan Dumitrescu. De asemenea, un rol important în organizarea acestei prime expoziții l-au avut și sculptorii Ion Iancuț, Alexandru Grosu, Mircea Roman, precum și specialistul în artă decorativă, Nicolae Zâmbroianu. Practic, acest nucleu de specialiști în domeniul artei au fost fondatorii de onoare ai Galeriei Elite Prof Art. În discursul inaugural, domnul Ștefan Pelmuș a adus atunci mulțumiri artiștilor prezenți cu lucrări în expoziție, pentru efortul depus în încercarea de a readuce arta românească în atenția specialiștilor și a publicului larg, menționând totodată oportunitatea oferită de Galeria Elite Prof Art artiștilor și artelor, în general, prin deschiderea unui nou spațiu de cultură în peisajul citadin. A urmat o perioadă de acomodare pentru personalul galeriei, pus, încă de la a doua expoziție, în fața unei mari provocări pentru acea perioadă, respectiv organizarea unei noi expoziții; aceasta însemnând atât îmbunătățirea condițiilor de expunere – sisteme de securitate audio-video, simeze, sisteme de prindere, etichete etc., cât și sistematizarea tuturor activităților implicate în organizarea expozițiilor – arhivarea pe calculator, machetarea lucrărilor, execuția de afișe, pliante, albume, CD-uri, sisteme de proiecție a lucrărilor, slide show-uri, etc. Toate acestea au fost făcute pas cu pas, fiecare expoziție fiind organizată mai bine decât precedenta. Prin extinderea activității, s-au putut organiza expoziții și în spații puse la dispoziția noastră de către Banca Româno-Italiană, Hotelul Pullman și Centrul de Conferințe al World Trade Center București, Hotelul Crowne Plaza București.

expozitie aniversara galeria elite prof art

Galeria de Artă Elite Prof Art a organizat expoziții personale la care am avut onoarea să expunem lucrări ale unor artiști precum: Ion Grigore, Florin Bârza, Virgil Parghel, Nicolae Blei, Ion Lazăr, Ioana Mamali și Viorica Elena Stan din SUA, Constantin Daradici, Iulia Cândea Daradici, Rodica Anca Marinescu, Carmen Văidean, Romulus Harda, Vladimir Damian, Ammar Al Nahhas și Samar Draie din Siria etc. De asemenea, pe simezele galeriei au expus un număr de câteva sute de artiști în cadrul expozițiilor colective atât din România, cât și din Franța, Venezuela, Germania, India. Am avut plăcerea și onoarea de a cunoaște artiști precum Traian Brădean, Ion Lazăr, Alexandru Grosu, critici precum Corneliu Ostahie, oameni care din păcate ne-au părăsit prea repede. Cu sprijinul unor specialiști, Galeria de Artă Elite Prod Art a organizat sesiuni de desen după model nud, la care au participat un număr important de artiști vizuali, precum și cursuri de pictură și desen pentru adulți și copii.

Acum, după cinci ani de existență și exact 120 expoziții organizate, avem deosebita onoare de a primi pe simeze lucrările unora dintre cei care au expus prima dată, precum și ale unora dintre cei mai buni colaboratori ai galeriei. Dorim să aducem mulțumirile noastre tuturor celor care de-a lungul acestor cinci ani au expus în cadrul Galeriei Elite Prof Art. De asemenea, criticilor de artă care au analizat cu mare profesionalism lucrările aflate în expoziții, între care putem menționa pe Roxana Păsculescu, Corneliu Ostahie, Marius Tița, Tudor Octavian, Virgil Mocanu. Nu în ultimul rând, vrem să mulțumim tuturor colecționarilor de artă care ne-au vizitat expozițiile, precum și tuturor iubitorilor de artă care ne-au trecut pragul. Transmitem un gând bun pentru colaboratorii apropiați ai galeriei, doamna Alina Manole, domnii Vergil Cojocaru-Cover și Petre Emanuel Ghergu, precum și partenerilor cu care galeria colaborează atât în execuția materialelor publicitare – firma Giotto, cât și în promovarea media a expozițiilor: Antena 3, Antena 1, Senso Tv, TVR , VH20. Prin eforturile galeriei, numeroase lucrări expuse pe simezele noastre se află în prezent în colecții particulare din România, Germania, Franța, SUA, Pakistan, Olanda, Norvegia. Pentru a aduce arta la nivelul moral și spiritual pe care îl merită, Galeria Elite Prof Art își propune să ofere toate condițiile necesare pentru o îmbinare armonioasă a tuturor domeniilor de artă: pictură, sculptură, arta scrisă, muzică, teatru. Pune astfel la dispoziția artiștilor din diverse domenii atât spațiul pe care îl oferă galeriile sale, cât și profesionalismul de care dau dovadă specialiștii săi. În acest sens, Galeria Elite Prof Art face un apel la artiștii din diverse domenii artistice pentru a coopera în promovarea artei în general. Cu ocazia acestei aniversări, Galeria de Artă Elite Prof Art organizează o Expoziție aniversară 5 Ani, unde sunt invitați artiștii care au participat la fondarea galeriei, precum și o parte dintre artiștii cu care galeria a colaborat și care au deschis expoziții personale de-a lungul acestor cinci ani.

Expoziția va fi deschisă din  data de 5 februarie până la data de 5 martie 2016.

Contact: e-mail – galeriaeliteprofart2011@gmail.com sau tel. 0766 30 40 55.

logo liber sa spun

Vezi: Arhiva categoriei Aniversare

Arhiva categoriei Arta plastică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *