Expoziţie de pictură Antoaneta Zoltan

expozitie antoaneta zoltan

DanaArtgallery şi Teatrul Odeon vă invită la Expoziţia de pictură a artistei Antoaneta Zoltan care va avea loc în perioada 11–31 mai 2015, la Galeria Odeon (în foaierul sălii Studio a teatrului). Vernisaj: luni, 11 mai, ora 18.30. Curator: Ana Maria Negoiţă.

Code # Decoded este un exerciţiu vizual-liric, un binom din acea zonă de graniţă dintre cuvânt şi imagine, proces pe care artista îl redă în faza lui simbiotică, de contopire – când textul devine formă, iar forma are rezonanţă verbală.

Poezia este codată într-o entitate vizuală abstractă (tabloul), aparent neinteligibilă privitorului, cuvântul devine semn grafic pentru ca apoi în procesul de decodare imaginea să fie verbalizată/retextualizată.

Expoziţia este în fapt o lectură ad litteram a unui tip de vizual codat. Artista transformă poemul în imagine lăsând privitorul să descopere mesajul, să perceapă emoţia. Estetic acesta reacţionează simultan la doi stimuli: vizual şi auditiv, într-un proces continuu de codare – decodare.

Lucrările selectate sunt reprezentările vizuale ale unor fragmente din poeme semnate de: Wallace Stevens, Nichita Stănescu, Eugenio Montale, Dan Laurenţiu, Fernando Pessoa, Rainer Maria Rilke, Vladimir Holan, Octavio Paz, Boris Pasternak, Marin Sorescu, Gelu Naum, William Shakespeare.

Antoaneta Zoltan a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, Secția Scenografie Teatru și Film. A avut expoziții în Franța și Spania, a participat la mai multe expoziții colective în București și în țară, la Muzeul de Artă din Constanța sau la Festivalul de Marionete din Galați.

Pentru a putea descoperi mesajul lucrărilor este nevoie să aveţi instalată o aplicaţie QR Reader.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Pictură

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *