Expoziție de pictură Sorin Adam

peisaj de sorin adam

eveniment liber sa spunLuni, 24 februarie 2014, la ora 17.30, la Sala „Galeria Artelor” a Cercului Militar Naţional din Bucureşti,va avea loc vernisajul expoziţiei a pictorului Sorin Adam. Noua expoziţie personală are, de această dată, ca subiect central Bretania.

sorin adam

Membru al Uniunii Artistilor Plastici, Filiala Bucureşti, Sorin Adam are deja un impresionant palmares de expoziţii personale şi de grup atât în România, cât şi în străinătate. Una dintre temele spre care s-a îndreptat în ultimii ani a fost lumea mediteraneană, pictorul realizând compoziţii din Maroc, Egipt, Israel, Grecia. Un alt subiect predilect a fost Istanbulul, ca urmare a stagiilor de cercetare realizate cu sprijinul Institutul Cultural Român din Istanbul. Pentru celebrarea capitalei culturale europene 2010, Istanbul, Sorin Adam a făcut parte dintr-un grup de cinci artiști alături de Mircea Doinaru, Vadim Crețu, Mihai Potcoavă și Minu Movilă care au realizat o expoziție de pictură dedicată metropolei de pe Bosfor. Sorin Adam este unul dintre artiştii momentului cu o deosebită sensibilitate a culorii şi cu o impresionantă forţă de cuprindere a imaginii orientului, fiind considerat de Vasile Grigore drept „un talentat pictor cu destin de mare artist şi continuator al iluştrilor pictori europeni Gheorghe Petraşcu, Nicolae Dărăscu, Corneliu Baba”.

flori de sorin adam

În expoziția care va putea fi vizitată în următoarele două săptămâni se apleacă de această dată către Occidentul catolic, aducând o notă diferită în creația sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *