Expoziție Marcel Voinea

marcel voinea expozitie relief pictura

Joi, 24 ianuarie 2013, la ora 13.00, la Galeria Artis din Slatina va avea loc vernisajul expoziției de relief-pictură a artistului Marcel Voinea. Expoziția este organizată de Consiliul Judeţean Olt, Muzeul Judeţean Olt, Muzeu de Artă Craiova, Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Craiova. Expoziția va fi deschisă până în 15 februarie 2013.

Marcel Voinea s-a născut la 8 iulie 1951, la Băileşti, Dolj. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj în 1977. Din 2010 este președinte al Filialei Craiova a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

De-a lungul carierei sale a avut numeroase expoziţii personale și de grup, a participat la numeroase tabere și simpozioane de sculptură şi a fost distins cu numeroase premii. Are lucrări în colecţii din ţară şi străinătate: Grecia, Italia, Franţa, Marea Britanie, Ungaria, Croaţia, Australia, Statele Unite ale Americii.

marcel voinea

Este recunoscut ca un inovator în arta plastică contemporană prin introducerea motivului dezvoltat în ciclul Personajul-Fereastră.

„La început, Marcel Voinea a fost doar sculptor, cioplindu-şi viziunile în piatră, dar cel mai adesea modelându-le în gips sau ciment. Culoarea însă l-a fascinat dintotdeauna, iar actuala serie a reliefurilor pictate pe pânză sau carton îşi are originea în adolescenţă. […] Suntem în faţa unui artist «povestitor» care ne împărtăşeşte în imagini bi şi tridimensionale, propriile sale trăiri, vise, nelinişti şi chiar atitudini.” (Cătălin Davidescu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *