Expoziție: „Meșteșug și prestigiu. Depozitele de bronzuri de la Tărtăria”

mestesug-tartaria

eveniment-liber-sa-spunMuzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) organizează expoziția Meșteșug și prestigiu. Depozitele de bronzuri de la Tărtăria, în cadrul proiectului de cercetare „Platformă PILOT de valorizare trans-disciplinară prin baze de date relaționate” (PN-II-PT-PCCA-2013-4-1022), finanțat de către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) și coordonat de către Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Optoelectronică (INOE 2000), în perioada 2014–2017, muzeul fiind partener în cadrul acestuia.

brose-de-bronz

Broșe de bronz descoperite la Tărtăria

Expoziția are ca temă o descoperire arheologică de excepție, care constituie și studiu de caz pentru cercetare pluridisciplinară în cadrul proiectului sus-menționat, anume două depozite compuse din piese de bronz și fier (Tărtăria I și Tărtăria II), găsite în primăvara anului 2012, cu ocazia unor ample cercetări arheologice preventive în situl Tărtăria – Podu Tărtăriei, datat în perioada mijlocie a primei epoci a fierului (Hallstatt mijlociu, așa-numita perioadă a culturii Basarabi).

La ora 12.00 va avea loc conferința de presă (accesul prin intrarea principală a muzeului, situată în Calea Victoriei nr. 12) iar la ora 17.00 – vernisajul expoziție, la sediul Muzeului Național de Istorie a României, hol central – corp Stavropoleos.

Expoziția va putea fi vizitată până în martie 2017. Program de vizitare: miercuri–duminică, orele 9–17.

logo-liber-sa-spunVezi: Arhiva categoriei Istorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *