Fantezii de primăvară

Afis Fantezii de primavara

În decembrie 1977, Adunarea Generală a ONU a instituit printr-o rezoluţie Ziua Internaţională a Femeii și Ziua Naţiunilor Unite pentru Drepturile Femeii și Pace Internaţională, ca sărbatoare ce poate fi marcată în orice zi a anului de statele membre, conform tradiţiilor istorice și naţionale.

În peste 50 de ţări din lume, printre care şi România, această zi este sărbătorită în data de 8 martie.

Cu acest prilej, Muzeul Judeţean Olt din Slatina organizează miercuri, 4 martie 2915, ora 17.00 expoziţia Fantezii de primăvară la Galeria „Artis”, cu lucrări realizate de către Doamnele din personalul de specialitate de la Muzeu: muzeografi, conservatori, restauratori, custozi, referenţi. Expoziţia cuprinde obiecte lucrate în tehnici şi cu materiale diferite: quilling (hârtie rulată), cusături pe pânză cu motive de inspiraţie tradiţională, pictură pe sticlă, ouă de Paşti decorate cu seminţe, decoraţii şi miniaturi croşetate, păpuşi, vase decorate cu hârtie de orez, coji de ouă, sfoară etc.

Pornind de la ideea că „oricine poate mânui cu îndemânare un ac ne poate face să vedem un fir care nu există”, vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de imaginaţia, creativitatea şi îndemânarea cu care a fost înzestrată Femeia!

Laurenţiu Guţică-Florescu

Director al Muzeului Județean Olt

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Expoziție

Arhiva categoriei Muzee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *