Festival Caragiale la Radio România Cultural

Şase premiere Caragiale cu actori din întreaga ţară

În perioada 4-11 iunie 2012, de va fi sau nu căldură mare, staţi la răcoare împreună cu Radio România Cultural şi Festivalul Caragiale!

După ce în ianuarie, când se sărbătoreau 160 de ani de la naşterea lui I. L. Caragiale, am deschis Anul Caragiale cu o serie de emisiuni speciale la Radio România Cultural, în iunie, când se împlinesc 100 de ani de la dispariţia sa (9 iunie 1912, Berlin), vă aşteptăm la Festivalul Caragiale.

4-11 iunie este săptămâna cu cea mai mare densitate de Caragiale pe minut din ţară, numai la Radio România Cultural: 19 de spectacole produse de Teatrul Naţional Radiofonic – piese, nuvele, momente şi schiţe dramatizate, unele dintre ele în premieră absolută.

Moftangii şi moftangioaice, Bacalaureat, Dascăl prost, CFR sau… eterna întrebare „Eu cu cine votez?” sunt doar câteva dintre subiectele la ordinea zilei, deşi a trecut mai bine de un veac de când au fost create de celebrul dramaturg.

Conu Leonida faţă cu reacţiunea în regia lui Gavriil Pinte şi în interpretarea actorilor Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Ţara lui Caragiale – Schiţe contemporane despre întâmplări trecute… sau invers!?, trei episoade în regia lui Mihai Lungeanu, interpretate de actori ai Teatrului Naţional din Târgu Mureş, La botul calului în regia Cezarienei Udrescu, cu actori ai Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti şi Nocturnele lu’ Leonida, în regia lui Alexa Visarion sunt cele şase premiere Caragiale pe care vi le propunem în Anul Caragiale, spectacole bogate şi variate realizate de Teatrul Naţional Radiofonic în colaborare cu Radio România Regional şi actori ai teatrelor din toată ţara.

Aşadar, în an aniversar, Radio România Cultural vă invită în lumea lui Caragiale, să facem împreună haz… de necaz!

Nu rataţi Festivalul Caragiale în perioada 4–11 iunie 2012!

Programul complet:  http://www.culturalazi.ro/program

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *