Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea

sala teatrului regina maria

sigla teatrul regina mariaTeatrul Regina Maria are deosebita plăcere de a anunţa desfăşurarea celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului de Teatru Scurt. Festivalul va avea loc la Oradea, în perioada 20–29 septembrie 2013, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Municipiului Oradea, UNITER și Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Festivalul de Teatru Scurt, singurul festival din România, dedicat piesei scurte (90 de minute, fără pauză), este o manifestare culturală cu o longevitate egalată de puţine festivaluri din ţară – prima ediţie a avut loc în anul 1976. Din 1984, de la cea de-a VI-a ediţie, Festivalul de Teatru Scurt a devenit internaţional.

 teatrul-regina-maria-oradea

Teatrul Regina Maria Oradea

Orădenii au vizionat spectacole din Ungaria, Italia, Franţa, Croaţia, Cehia, Republica Moldova dar şi din Japonia. De-a lungul celor şaptesprezece ediţii de festival, oaspeţi importanţi – actori, regizori, dansatori, scenografi, critici de teatru, directori de festivaluri, dar şi personalităţi marcante ale vieţii culturale din România au participat la evenimentul cultural orădean.

Teatrul Mignon din Bucureşti este invitat la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt cu spectacolul „Moftul român” de I. L. Caragiale, în interpretarea actorului Lari Giorgescu. Spectacolul este programat sâmbătă, 28 septembrie 2013.

spectacole caragiale moftul roman lari giorgescu mignon

Citește cronica spectacolului „Moftul român”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *