Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio

Marți, 27 martie 2012, ora 12.00, la Centrul de presă din cadrul Societății Române de Radiodifuziune (Sala A 1), va avea loc Conferinţa de presă care va supune atenţiei lansarea Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio.

Societatea Română de Radiodifuziune a analizat propunerea privind posibilitatea organizării unui eveniment cultural în toamna anului 2012 şi a concluzionat că propunerea privind desfăşurarea Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio va constitui un nou moment important în viața culturală din România.

Argumentele şi ideile prezentate au demonstrat că Bucureştiul are în acest moment nevoie de un Festival care să curprindă o paletă largă de genuri artistice, având în acelaşi timp şi o latură accesibilă tuturor iubitorilor de frumos din România.

Perioada de desfăşurare a Festivalului va fi între 23 și 29 septembrie 2012

La prima ediție a acestui Festival şi-au anunțat deja participarea unele din cele mai importante orchestre radio din Europa: Radio France, BBC şi RAI Torino.

Directorul Artistic al Festivalului este renumitul muzician Christian Zacharias.

La conferința de presă vor participa :

Christian Zacharias, Directorul Artistic al Festivalului

Demeter András, Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune

Prof. dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Municipiului Bucureşti

Alexandru Lăzescu, Preşedinte Director General al Societăţii Române de Televiziune

Kelemen Hunor, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional

Reprezentanți ai partenerilor şi sponsorilor Festivalului.

În cadrul conferinţei vor fi prezentate informaţii privind:

• noutăți înaintea primului gong al Festivalului;

• programul Festivalului şi materialele publicitare ale Festivalului, ediţia 2012;

• artiştii şi formaţiile participante în cadrul ediţiei 2012 a Festivalului;

• sponsori şi parteneri.

Ediția Festivalului include concerte simfonice şi camerale, recitaluri şi conferințe, oganizate la Sala „Mihail Jora” a Societății Române de Radiodifuziune şi Centrul pentru artele spectacolului „Sala Palatului”, precum şi manifestări artistice în Piața Festivalului.

3 comentarii la „Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio”

  1. MA BUCUR CA SI RADIO ARE POSIBILITATEA DE A FACE UN FESTIVAL INTERNATIONAL ,,,,,,,AS INTREBA CE SANSE AU ARTISTI ROMANI SOLISTIi CARE NU SINT ANGAJATI AI RADIO SAU AU FOST SI CARE AU DOMICILIUL IN STRAINATATE SI CARE REPREZINTA CU MARE SUCCES ROMANIA IN STRAINATATE …..DE EX AM VRUT SA REVIN PE SCENA RADIOULUI ANUL TRECUT CU UN RECITAL CUM AM MAI FACUT SI MI S.-A SPUS CA RADIO-UL ARE DESTUI CELLISTI ….ASTEPT SI EU UN RASPUNS …..POATE VA GINDITI SI LA ACEST LUCRU DRAGI COLEGI STIMATE DOMNULE TUCHILA CARE ODATA SCRIATI CRONICI SI DESPRE MINE …..

  2. City Hotel Bucuresti va invita la concert!

    City Hotel va aduce mai aproape de Festivalul International al Orchestrelor Radio! Dispuneti de tarife speciale pentru elevi si studenti de 96 Ron/noapte.
    Trebuie doar sa va asigurati ca aveti carnetul vizat pe anul in curs si sa va faceti rezervare la numarul de telefon 031.425.41.55.

    Pentru mai multe detalii va invit sa vizitati pagina noastra de web: http://www.cityhotelbucuresti.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *