Festivalul Internațional „George Enescu” pe telefonul mobil

iOS Simulator Screen shot Aug 21, 2013 6.54.30 PM

 A fost lansată aplicația specială pentru Android

Inițiativa face parte din strategia de comunicare a ediției 2013 a Festivalului care mizează pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul în timp real, ieftin și eficient la informații și la concerte

logo festivalAplicația „George Enescu Festival” este gratuită pentru telefoane Smart și este disponibilă începând de vineri, 30 august 2013 pentru platformele Android. Aceasta a fost gândită pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul „Enescu” să afle detalii despre cele peste 150 de concerte ale Festivalului și zecile de proiecte din cadrul Bucureștiului Creativ și să asculte live o mare parte dintre concerte. Astfel, publicul poate fi conectat la toate informațiile despre Festival și evenimentele din cadrul său, chiar și dacă apar modificări de ultimă oră. Aplicația se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la Internet și își actualizează conținutul.

Aplicația poate fi accesată la http://festivalenescu.ro/app.

Secțiunile principale ale aplicației sunt:

• News: Știrile în limba română sunt preluate atât din site cât și de pe pagină oficială de Facebook a Festivalului.

• Programme: Oferă accesul la programul actualizat al concertelor din cadrul Festivalului. Aplicația detectează automat ziua curentă și arată utilizatorului programul aferent.

• Venues: Prezintă lista tuturor locațiilor și sălilor de concert cu informații despre acestea, precum și localizarea lor pe hartă și indicarea locului în care se află ultilizatorul.

• Series: Descrierea seriilor de concerte.

• Creative Bucharest: Dezvăluie utilizatorului harta evenimentelor din cadrul Bucreștiului Creativ precum și informații despre fiecare proiect.

• Audio streaming: Utilizatorul poate asculta live peste 90% dintre concertele Festivalului Enescu direct de pe telefonul mobil prin amabilitatea Radio România Muzical.

Aplicația a fost dezvoltată de echipa Read Forward, http://readfwd.com/.

Partenerul tehnologic care a susținut acest proiect este LG România.

logo festival enescu color

Tot în cadrul componentei tehnologice a Festivalului „Enescu”, organizatorii au dezvoltat mai multe abordări :

1. Site-ul Festivalului Internațional “George Enescu”, www.festivalenescu.ro, a fost, de asemenea, modernizat. Numai în cursul lunii august, s-au înregistrat peste 100.000 de vizite. Utilizatorii au accesat site-ul în proporție de 82% de pe desktopuri și în proporție de 18% de pe telefoanele mobile.

Noul site este o dovadă a faptului că muzica clasică se poate întâlni în mod firesc cu designul modern și tehnologiile cele mai recente. La suprafață, site-ul a păstrat linia modernă inaugurată de ediția din anul 2011 a Festivalulului, dar a fost reconstruit designul și structura meniului pentru a putea acomoda un flux crescând de informații oferite vizitatorilor. Au apărut, de asemenea, noi secțiuni în site: biografii ale artiștilor, o zonă specială dedicată știrilor, afișarea avansată a programului, o secțiune dedicată lui George Enescu, una dedicată Bucureștiului creativ etc.

Site-ul își adaptează conținutul în funcție de tipul de ecran de pe care este accesat. În adâncime, site-ul a fost reconstruit integral într-o nouă tehnologie, Ruby on Rails și găzduit într-un mediu cloud, lucru care permite o elasticitate a puterii de calcul. Pe durata desfășurării Festivalului, organizatorii estimează o creștere foarte mare a traficului, iar noua platformă poate susține vârfurile de trafic.

editia 2013 festival enescu

Noul site al Festivalului a fost dezvoltat de echipa Read Forward și are grafica concepută de Eroii de Joi, Ioana Gheorghiu și Robert Blaj, directorii artistici ai Festivalului.

2. În premieră, la această ediție, concertele Festivalului vor putea fi urmărite în transmisie live și pe site-ul Festivalului, atât în variantă video – cu susținerea Televiziunii Române, cât și în variantă audio – cu susținerea Radiodifuziunii Române. Aplicația pentru Smartphone oferă varianta audio.

O altă premieră este faptul că Rapsodia română nr. 2 în Re major de George Enescu, în interpretarea celebrei orchestre Staatskapelle Berlin, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim, din deschiderea Festivalului (duminică, 1 septembrie, ora 19.30) va fi transmisă într-o proiecție extraordinară live chiar pe zidul cetății din Piața Alba Iulia, în cadrul Festivalul Dilema Veche (30 august–1 septembrie 2013).

3. Tot în premieră, cele mai frumoase concerte din Festival vor putea fi urmărite în transmisie live și în sala de cinema, la o rezoluție și o calitate a sunetului excepționale, la Grand Cinema Digiplex: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu. Deschiderea către publicul larg, prin oferirea unei alternative pentru cei care nu au reușit să-și cumpere bilete pentru sala de concert face parte din strategia de comunicare a acestei ediții a Festivalului.

 liber sa spun radio 3 net parteneri media festival george enescu

Detalii despre concertul de deschidere a Festivalului, 1 septembrie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *