Fie pâinea cât de rea, tot ți-o fură cineva!

carte de bancuri florentin smarandache folclor internetist

La Editura Duran’s din Oradea (strada Iuliu Maniu, nr. 48) a apărut cel de-al treilea volum de folclor umoristic internetist, cu titlul Fie pâinea cât de rea, tot ți-o fură cineva!, cules, selectat, prelucrat de Florentin Smarandache.

Florentin Smarandache este profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe din Universitatea „New Mexico”, Gallup, statul New Mexico, Statele Unite ale Americii şi a primit prestigioasa distincţie pentru introducerea noţiunii de neutrosofie în logica matematică şi enunţarea „Ipotezei Smarandache” în fizica teoretică.

Profesorul Florentin Smarandache a absolvit Facultatea de Matematică a Universităţii din Craiova. Este cunoscut în lumea ştiinţifică internaţională pentru contribuţiile originale în domeniul matematicilor moderne.

Considerat ca un om al Renaşterii, a publicat în domenii ca: matematică, fizică, computere, economie, filosofie, literatură, artă. Este, deopotrivă, creatorul teoriei Dezert-Smarandache în fuziunea informaţiei.

Profesorul român Florentin Smarandache de la Universitatea New Mexico din Statele Unite şi profesoara W. B. Vasantha Kandasamy de la Institutul Indian de Tehnologie din Chennai au primit Premiul statului New Mexico la categoria Ştiinţă şi Matematică pentru cartea lor Algebraic Structures Using Natural Class of Intervals, publicată de Editura de Educaţie din oraşul Columbus, în anul 2011.

„Textele şi fotografiile din acest volum au fost primite de la cunoscuţi şi necunoscuţi, prin email sau reţele de socializare, de-a lungul ultimilor ani. S-au inclus şi câteva butade, intrate în folclor, ale unor clasici (Tudor Arghezi, Gr. Moisil ş.a.). Editorul nu împărtăşeşte glumele jignitoare şi xenofobe. Selecţia, prelucrarea, ordonarea şi titlurile capitolelor ne aparţin. Volumul nu este destinat comercializării.” (Florentin Smarandache).

 foto carte de bancuri rest la adunare

„Chuck Norris este singurul om căruia îi dă rest la adunare.” (Imagine din Fie pâinea cât de rea, tot ți-o fură cineva!, p. 86).

Vă prezentăm, spre a vă stârni curiozitatea, capitolele acestui volum de folclor umoristic internetist: Actualizare DEX, Patria necuvântătoarelor, Nu există evoluție: Chuck Norris, Costuri de hrană pe glob, Scandalul cu calul, Medicina de râs, Hai fotografic (I), Polițieni şi miliţişti, Oamenii companiei, În buclă, Generomahia, Cum să cucereşti inima unei femei, Blonde scurte, Instrucţiuni pentru a îmbrăţişa un bebeluş, Ion și Mărie, Atenţie ce cultivaţi!, Viaţă de ţigan, Viață de evreu, Viaţă de negru, Viaţă de nebun, Bancuri cu dedicaţii.

Spre exemplificare am ales primul capitol al cărţii:

„Actualizare DEX

Ghinioane. Varianta moldovenească pentru ardelenescul «bine, Ioane».

Haiti. Grupuri de lupi flămânzi care bântuie prin judeţul Botoşani.

Leşina. Pe unde merge «le tren».

Libertatea presei. Privilegiu de care se bucură un ziarist la ieşirea din închisoare.

Meritoriu. Teritoriul ocupat de livada de meri.

Moliere. Cutiuţe în care se păstrează naftalina.

Nasture. Plasture pentru nas.

Plasture. Nasture din material plastic.

Rateu. Pateu din carne de raţă.

Piton. Peşte a cărui lungime declarată se obţine din cea reală prin înmulţire cu 3,14.

Putoare. Stare avansată a lenii, care pute.

Scumpete. Termen drăgăstos adresat femeii iubite pe timp de inflaţie.

Tractor. Actor cu mult trac.

Tutun. A-a-arma de-de-de a-a-artilerie.

Ţurţur. Sunetul soneriei, iarna.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *