Filarmonica din Berlin, în premieră în România

berliner philarmoniker

eveniment liber sa spunÎn premieră în România, după 15 ani de negocieri, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, joi, 3 septembrie 2015, la ora 20.00, la Sala Mare a Palatului, Filarmonica din Berlin va susține un concert avându-l la pupitru pe legendarul dirijor Sir Simon Rattle. În program: Variațiunile pe o temă de Frank Bridge, op. 10 de Benjamin Britten și Simfonia nr. 4 în do minor, op. 43 de Dmitri Şostakovici.

festivalul george enescu editia 2015

La ora 18.00, la Sala Palatului, sunt programate declaraţii de presă ale reprezentanţilor Orchestrei Filarmonicii din Berlin înaintea concertului extraordinar susţinut în premieră în Festivalul „Enescu” 2015. Participă: Sir Simon Rattle, dirijor al Filarmonicii din Berlin, Stanley Dodds, Media Chairmen şi Martin Hoffmann, General Manager. Jurnaliştii vor fi prezenţi în faţa Biroului de Presă al Festivalului „Enescu”, situat la etajul I, cu un sfert de oră înainte de începerea evenimentului.

Simon-Rattle

Sir Simon Rattle

La ora 19.45, Ioan Holender, director artistic al Festivalului Internațional „George Enescu” 2015 va susţine un discurs pe scena Sălii Palatului, înaintea concertului Orchestrei Filarmonicii din Berlin, prezentă pentru prima dată în România.

Detalii despre Filarmonica din Berlin: https://ro.wikipedia.org/wiki/Orchestra_Filarmonic%C4%83_din_Berlin

În aceeași zi, joi, 3 septembrie, de la ora 17.00, la Ateneul Român, Peter Ruzicka va dirija Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din București, în  program piese de Enescu (Simfonia nr. 4, terminată de Pascal Bentoiu), P. Ruzicka („Clouds”, lucrare pentru cvartet de coarde şi orchestră, 2013), Bartók (Poemul pentru orchestră „Kossuth”).

clara-cernat

Clara Cernat

La Timișoara, în Sala „Capitol”de la ora 19.00, de asemenea în cadrul Festivalului „Enescu”, Filarmonica „Banatul” din localitate va susține un concert cu muzică de Vivaldi și Piazzolla: ciclul de Concerte pentru vioară și orchestră „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi și Cele patru anotimpuri ale oraşului Buenos Aires de Astor Piazzolla. Soliști: Clara Cernat (Franța) și Cătălina Trincă.

Pe site-ul „Liber să spun” puteți citi informații complete despre programul concertelor și recitalurilor programate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, biografii ale artiștilor, cronici muzicale și articole de sinteză. 

liber-sa-spun-radio-3-net-parteneri-media-festival-george-enescu

 Vezi: Arhiva Festivalul Internațional „George Enescu”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *