Filarmonica din Berlin va reveni la Bucureşti în ediţia din 2019 a Festivalului Internaţional „George Enescu”

berliner philarmoniker sala palatului

Conducerea Filarmonicii din Berlin (Berliner Philarmoniker) a decis joi seara, 3 septembrie 2015, în urma reacției publicului din România și a modului în care au fost primiți la Festivalul Internațional „George Enescu”, să revină la București, la ediția din 2019 a manifestării.

„Suntem bucuroşi că suntem aici, în România, la Festivalul «Enescu». Pentru noi este un mare privilegiu. Sper că veţi fi fericiţi cu ce am pregătit pentru voi. Noi suntem încântaţi să fim aici”, a mai afirmat dirijorul Sir Simon Rattle în cadrul unei întâlniri cu presa desfăşurate înaintea concertului extraordinar susţinut pe scena Festivalului „Enescu”.

filarmonica din berlin

Filarmonica din Berlin, Sala Palatului, 3 septembrie 2015 (Variațiuni pe o temă de Frank Bridge de Benjamin Britten)

Berliner Philarmoniker a participat pe 3 septembrie, în premieră în România, în Festivalul „Enescu”, după 15 ani de negocieri. 11 tone de echipament au fost transportate la Bucureşti pentru acest concert, cel mai greu echipament din istoria Festivalului. Berliner Philharmoniker este considerată în primele trei cele mai bune orchestre ale momentului la nivel mondial.

Pe site-ul „Liber să spun” puteți citi informații complete despre programul concertelor și recitalurilor programate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, biografii ale artiștilor, cronici muzicale și articole de sinteză. 

liber-sa-spun-radio-3-net-parteneri-media-festival-george-enescu

 Vezi: Arhiva Festivalul Internațional „George Enescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *