Filmul „Dublu”, în premieră internațională la Karlovy Vary

DUBLU POSTER

eveniment liber sa spunÎn cadrul ediției a 51-a a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary (1–9 iulie 2016) va avea loc și premiera internațională a lungmetrajului de debut al tinerei regizoare Catrinel Dănăiață, Dublu.

Dublu a fost inclus în competiția „East of the West”, secțiune dedicată regizorilor aflați la primul sau la al doilea film. În cadrul competiției sunt selectate producții din Europa Centrală și de Est, Balcani, Grecia, Turcia, dar și din țări ale fostului bloc sovietic.

Premiera internațională este programată marți, 5 iulie, ora locală 16.00, la Karlovy Vary Municipal Theatre. Evenimentul va avea loc în prezența actorilor Maria Dinulescu și Dorian Boguță, a regizoarei Catrinel Dănăiață, directorului de imagine Pătru Păunescu, producătorului Gabi Antal dar și a membrilor din echipa de producție a filmului.

Pelicula de debut a tinerei regizoare este o producție Abis Studio în coproducție cu Hi Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Dublu este povestea lui George, un arhitect aproape de succes cu o relație aproape eșuată și o viață aproape sufocantă. Când viața e un continuu deadline, devii prizonierul propriei existențe.
Filmul îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguță, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, Cosmina Stratan, Ștefana Samfira.
Scenariul a fost scris de Alexandra Axinte, Andreea Borțun și Catrinel Dănăiață, imaginea poartă semnătura lui Pătru Păunescu, sound designer: Andy Vasilescu, montajul a fost realizat de Theodora Penciu. Scenografia este semnată de Grigore Pușcariu, machiajul a fost realizat de Nastasia Mateiu. Producător: Gabi Antal, coproducător: Ada Solomon.

În România filmul rulează zilele acestea în cinematografe, película fiind distribuită de microFILM.

festival film karlovy vary 2016

Participarea românească de la Karlovy Vary este susținută de Centrul Național al Cinematografiei și ICR Praga.

Trailer-ul poate fi văzut aici

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/filmdublu

Susținut de: SEPHORA, Dacin Sara, Uniunea Cineaștilor din România, Institutul Cultural Român.
Parteneri media: Music Channel, Radio Romania Cultural, Cinemagia, DinFilme.ro, Cinefan.ro, All About Romanian Cinema, CinemaRx.ro, Movie News, @Film.

Vezi și: Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *