Folía, Shakespeare & Co

folia shakespeare & co gigi caciuleanu

eveniment liber sa spunTeatrul Metropolis şi Fundaţia Art Production vă invită miercuri, 16 aprilie 2014, la ora 12.00, în cafeneaua Teatrului Metropolis din București, la Conferința de presă care anunță premiera spectacolului de teatru-dans Folía, Shakespeare & Co, realizat de unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români la nivel mondial, coregraful Gigi Căciuleanu.

Distins de curând cu „Premiul pentru Forţarea limitelor” în cadrul Galei Mediafax 2014, coregraful Gigi Căciuleanu reușește prin această montare să îl readucă pe Shakespeare în actualitate, punându-l faţă în faţă cu societatea contemporană, chiar la 450 de ani de la nașterea acestuia.

gigi-caciuleanu

La eveniment vor participa: Gigi Căciuleanu – coregraf, regizor și realizatorul spectacolului, George Ivașcu – directorul Teatrului Metropolis, Gilda Lazăr – Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Demeter András – Director Casa de Producție TVR, Corina Grămoșteanu – scenograf și Paul Ilea – compozitor. Este pentru prima dată când coregraful Gigi Căciuleanu va dezvălui povestea noului său spectacol, realizat alături de trupa de dans pe care a fondat-o, „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”, care reunește unii dintre cei mai talentați tineri dansatori și actori din România.

„În aceste oglinzi deformante, lucrurile se inversează. Nebunii devin înțelepți, iar întelepții nu-și mai dau seama cât de smintiți sunt. Textele lui Shakespeare ne apar ca acel mesaj trimis în spațiul cosmic, redus la esențe, concis și schematic, de o aparență cât se poate de simplă și naivă dar conținând, la adresa inteligențelor extra-terestre, într-un mic dreptunghi cu desene ca de copil, suma informațiilor despre umanitate”, spune Gigi Căciuleanu.

Spectacolul Folía, Shakespeare & Co este produs de Fundația Art Production în parteneriat cu Teatrul Metropolis și se va juca în avanpremieră miercuri, 23 aprilie și joi, 24 aprilie 2014, de la ora 19.00, la Teatrul Metropolis, următoarele reprezentații fiind programate deja în luna mai. Citește integral în Revista Teatrală Radio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *