Gaudeamus 2011

A XVIII-a ediție a Târgului Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură” se va desfăşura în perioada 23–27 noiembrie 2011, la Pavilionul Central ROMEXPO din Bucureşti. Conferinţa de presă va avea loc luni, 21 noiembrie, la ora 12.00, în foaierul Sălii de concerte Radio din strada G-ral Berthelot 60–64.

Programul de vizitare a târgului este următorul:

• miercuri, 23 noiembrie: 10.00–20.00

• joi, 24 noiembrie: 10.00–20.00

• vineri, 25 noiembrie: 10.00–20.00

• sâmbătă, 26 noiembrie: 10.00–20.00

• duminică, 27 noiembrie: 10.00–20.00

Tematică și secțiuni:

• Carte / multimedia

• Bursa Educaţia

• Salonul de Carte pentru Copii

• Salonul Naţional de Inventică

• Carte – film

•Expoziţii

• Secţiunea „Dunărea”

Organizat de Radio România, Târgul Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură” este un eveniment cultural specializat în expoziţia de carte, cu un concept unic în peisajul evenimentelor de profil, fiind singurul târg de carte din lume iniţiat şi organizat de un post public de radio.

Dialogul dintre carte şi radio durează de 18 ani, într-o formulă originală prin care Târgul „Gaudeamus” a câştigat în prestigiu şi amploare de la an la an, devenind un eveniment-emblemă pentru piaţa de carte din România.

Profesioniştii din branşă plasează Târgul Internaţional „Gaudeamus” între primele 10 târguri de carte din Europa, ţinând cont de numărul de vizitatori şi expozanţi, dar şi de ţinuta culturală a evenimentelor organizate şi de prestanţa personalităţilor culturale care îi trec pragul în fiecare an.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo, oferind publicului, într-un spaţiu de 14.000 mp, ofertele a peste 400 de editori, distribuitori de carte, instituţii culturale şi de învăţământ din România şi din străinătate. Anual, pe parcursul Târgului, se înregistrează un nivel record al vânzărilor de carte, evenimentul având un puternic impact asupra pieţei de profil. La ultimele trei ediţii, numărul vizitatorilor a depăşit 100.000 de persoane şi au fost organizate peste 450 de evenimente culturale la fiecare ediţie. Târgul are un puternic ecou în presă, fiecare ediţie înregistrând peste 100 de jurnalişti acreditaţi.

În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional Târgul Internaţional „Gaudeamus” devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România, oferind cadrul excelent de întâlnire între o ofertă editorială complexă şi variată şi principalul său beneficiar – publicul iubitor de carte. Printre expozanţii prezenţi la Târg figurează edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale etc.

Târgul îşi deschide anual porţile expozanţilor şi vizitatorilor din străinătate, oferind cadrul ideal de întâlnire între personalităţile străine invitate la Târg şi public, dar şi între specialiştii din industria cărţii, autori, editori, traducători, ilustratori de carte, oameni de cultură etc. Târgul facilitează încheierea de parteneriate între profesioniştii cărţii şi sprijină programele editoriale de promovare a dialogului între culturi.

În avanpremieră la evenimentele care vor marca, în 2012, celebrarea anului culturii române în Italia, Târgul Internaţional „Gaudeamus” sărbătoreşte în acest an cultura şi limba italiană la Bucureşti. Italia va fi ţara invitată de onoare la cea de a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional „Gaudeamus”: personalităţi culturale de primă mărime, scriitori, critici literari, dar şi specialişti în artă, arhitectură sau muzică vor participa la evenimentele propuse de ţara invitată de onoare la „Gaudeamus” 2011. O surpriză pentru publicul şi presa din România va fi prezenţa în cadrul Târgului a jurnaliştilor postului public de radio şi televiziune RAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *