Gigi Căciuleanu la Festivalul Ideilor

gigi caciuleanu festivalul ideilor

eveniment liber sa spunGigi Căciuleanu, coregraf şi balerin de talie internaţională, participă la cea de-a treia conferinţă despre cultură şi identitate, organizată de Institutul ASPEN România, organizaţie apolitică dedicată promovării dialogului, leadershipului și dezvoltării economice, în colaborare cu Festivalul Internaţional 1George Enescu”, Institutul Cultural Român, Biblioteca Central Universitară, Fundaţia Universitară Carol I şi OMA Vision, în seria „Festivalul Ideilor”.

Conferinţa va avea loc marți, 17.09.2013, la ora 19.00, la Ateneul Român.

Acreditarea jurnaliștilor se poate face până marți, 17 septembrie, ora 17.00. Acreditarea va fi considerată valabilă doar după primirea unei confirmări în acest sens de la organizatori. Pentru acreditare, va rugam contactati: press@festivalenescu.ro.

gigi-caciuleanu

Gigi Căciuleanu a fost Director Artistic al Baletului Naţional din Chile din anul 2001 şi si-a împărțit activitatea de creaţie coregrafică între Compania sa din Paris, Baletul Naţional din Chile şi TBOD din Constanţa. În 2002 a primit la Santiago premiul Altazor, echivalentul Oscarului, pentru spectacolul Gente şi în 2003 a fost numit cel mai bun coregraf internaţional al anului de către Cercul Criticilor de Artă din Chile. Gigi Căciuleanu este decorat în Franţa cu titlul de Cavaler al Ordinului de Arte şi Litere, şi în România cu Steaua de Aur în grad de Cavaler. Continuă în Franţa şi în lume să predea tehnica sa specifică şi să transmită stilul său original de dans contemporan sub formă de ateliere şi master-classes în cadrul unor instituţii de prestigiu precum: Conservatorul Naţional Superior La Villette, L’ École de l’ Opéra de Paris, Conservatoarele Naţionale franceze: Boulogne -Billancourt, Annecy, Chambéry şi Rennes.

editia 2013 festival enescu

Scopul evenimentelor din seria Festivalul Ideilor este să creeze un spaţiu de întâlnire interdisciplinar, inclusiv şi interogativ care să valorizeze contribuţii şi experienţe individuale şi să le pună în dezbatere.

Participanții la eveniment vor fi atât reprezentanți ai mediul de afaceri, personalităţi culturale, reprezentanți ai societății civile cât şi reprezentanţi ai presei culturale şi artistice, inclusiv membri ai Institutului Aspen şi participanţi în programele de leadership Aspen.

Temele dezbătute în cadrul acestui eveniment vor fi legate de importanţa festivalurilor de mare anvergura pentru dezvoltarea culturală, socială, economică şi urbană a comunităţilor, oraşelor şi ţărilor în care se desfăşoară precum şi modurile în care arta şi cultura, din ţară şi din străinătate, pot servi ca piloni ai identităţii/noii identităţi româneşti şi europene. De-a lungul anilor, România a oferit patrimoniului universal un număr semnificativ de artişti ce şi-au exprimat talentul atât in România cât şi locuind în alte ţări. Pentru a integra moştenirea diasporei în identitatea oricărei ţări este necesară asumarea acesteia şi discutând despre poveşti de succes individuale încercăm să atingem şi chestiunile semnificative care ajută la construcţia unei identităţi naţionale.

Biroul de Presă al Festivalului Internațional „George Enescu”

 liber-sa-spun-radio-3-net-parteneri-media-festival-george-enescu35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *