Hibernal de chitară

Julio Romeo de Torres, Femeie cu chitară

Vă reamintim că până în 22 decembrie 2012, de la ora 19.00, acordurile de chitară vor încălzi spaţiul impunător al Atriumului central din noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României, din București, într-un periplu muzical presărat cu popasuri de lectură şi cultură. Agapele muzicale începute în 10 noiembrie, programate în ediţia 2012, au propus un repertoriu variat, cu muzică veche, muzică de cameră, muzică napolitană, chitară solo, flamenco, poezie, dans, sunete electronice şi revizitări simbolice ale altor epoci.

Nikos Kazantzakis punea cândva, cu un susur de bucurie, următorul refren vesel în deschiderea unei opere de-ale sale: „Salutare, omule, biet cocoşel jumulit cu două picioare! E foarte adevărat, nu te lua după alţii: dacă nu cânţi în zori, nici soarele nu răsare!”

• Sâmbătă, 15 decembrie 2012, ora 19.00: Alquimia

Seară de muzică flamenco

În prima parte: recital Tiberiu Gogoanţă (guitarra flamenca de concierto)

În partea a doua: recital Pilar Diaz Romero (cante, palmas, baile) şi Tiberiu Gogoanţă (guitarra)

• Sâmbătă, 22 decembrie 2012, ora 19.00: Les Corps absents

Seară de muzici vechi şi noi

În prima parte: recital Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ (duo de chitare)

În partea a doua: recital Maxim Belciug (chitară), Vlaicu Golcea (electronice), Daniel Ivaşcu (percuţie).

Festivalul se bucură de participarea extraordinară a actriţei Adina Cristescu şi a poetului Liviu Uleia, care vor desăvârşi programul muzical cu lecturi pline de tâlc.

Intrarea este liberă.

Joos de Momper II, Peisaj de iarnă

Hibernalul de Chitară este un eveniment aflat la a patra ediţie, organizat de Asociaţia Culturală Kitarodia în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României. Proiectul este finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Parteneri: elefant.ro, BookMag, metropotam.ro, BestMusic.ro, goingout.ro, bucharest-guide.ro, spatiulconstruit.ro, liternet.ro, Radio România Muzical, 24FUN, HotNews şi Caţavencii.

www.hibernaldechitara.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *