Horia Andreescu, invitatul emisiunii „Music Show”

horia-andreescu

Horia Andreescu, unul dintre cei mai importanți dirijori români, este invitatul lui Sebastian Crăciun, sâmbătă, 14 februarie 2015, de la ora 22.20, la Radio România Cultural. Amintiri cu și despre muzicieni, experienţe inedite dintr-o viață dedicată artei sunetelor numai la „Music Show”.

Întrebările dumneavoastră sunt aşteptate la nr. de tel. 021-311.12.40 sau 021-319.05.05 sau prin SMS la nr. 0746223300, iar cei care aleg să ne urmărească din faţa calculatorului, pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, pot să deschidă şi pagina noastră de facebook: Music Show şi acolo pot să ne scrie.

Horia Andreescu este astăzi dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu”. Fondator al Orchestrei de cameră „Virtuozii” din Bucureşti, profesor asociat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Horia Andreescu a fost mulţi ani director al Formaţiilor Muzicale Radio. Studiile sale la Universitatea de Muzică din Bucureşti (compoziţie şi dirijat cu profesori excepţionali), la Academia de Muzică de la Viena (cu Hans Swarowski şi Karl Osterreicher), precum şi cursurile cu Sergiu Celibidache sunt o bază solidă a devenirii sale dirijorale.

horia_andreescu

Din colaborările lui Horia Andreescu cu orchestre din România şi străinătate – mai cu seamă din Germania, unde numără 13 ani de „dirijor oaspete permanent” la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, 10 ani cu aceeaşi funcţie la Dresdner Philharmonie şi 21 de ani la Staatskapelle Schwerin –, există peste 60 de înregistrări pe piaţa discografică, dintre care 16 cu orchestre din Europa.

Integrala Enescu (8 CD-uri), editată de „Electrecord” şi „Olympia-Londra”, contribuie la cunoaşterea de la Tokio până la New York a acestui mare compozitor. Colaborarea dirijorului Horia Andreescu cu multe alte orchestre, de pildă, London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker, Royal Philharmonic Orchestra, filarmonicile din Amsterdam, Stuttgart, orchestrele simfonice din Ierusalim, Nagoya, BBC Scottish, orchestrele Radio din Madrid, Leipzig, precum şi turneele individuale sau cu Orchestra Naţională Radio şi Filarmonica „George Enescu” la festivaluri ca Wiener Festwochen, Dresdner Festspiele, Europa Musicale Munchen şi, fireşte, Festivalul International „George Enescu” de la Bucureşti, îi întregesc cariera.

sebastian craciun

Sebastian Crăciun

Sâmbătă 14 februarie 2015, de la ora 22.20, numai la Radio România Cultural veţi asista la un dialog incitant cu Horia Andreescu, pigmentat cu muzică de cea mai bună calitate, într-un talk-show moderat de Sebastian Crăciun.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *