„iClasă”, ediția din 14 noiembrie 2015

iclasa

Pentru emisiunea iClasă de sâmbătă, 14 noiembrie 2015, ora 10.00, Radio România Cultural, v-am pregătit secvențe înregistrate în această săptămână la programele de educaţie nonformală realizate de Radio România Cultural cu elevii din comuna Snagov, Ilfov, la Ora de educație teatrală şi Ora de educaţie muzicală. Proiectele sunt sprijinite de Orchestrele şi Corurile Radio, Redacţia Teatru, Asociația A4Action din Ghermănești, iar sponsor  principal este Teatrul „Ion Creangă” din București. Invitatul ediţiei Ora de educaţie muzicală a fost percuţionistul Lucian Maxim, iar moderatori: regizorul artistic Mihai Lungeanu și realizatorul Cristian Marica.

Lucian Maxim

Lucian Maxim

Cei mai buni 16 debateri din România au participat la București, la Turneul Campionilor în Dezbateri, ediția a IV-a. Rundele au fost găzduite de Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes”, iar finala s-a desfășurat luni, 9 noiembrie 2015, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Am pregătit un reportaj de la marea finală în care patru echipe a câte doi debateri s-au întrecut în a-şi susţine argumentele pro şi contra moţiunii „Salariile profesorilor ar trebui să fie direct proporționale cu performanțele elevilor?”.

ora de educatie muzicala

Ora de educație muzicală, 12 noiembrie 2015

În această vară, la CONNECTOR 2.0, am întâlnit-o la Cluj-Napoca pe Joanna, o tânără franţuzoiacă, absolventă a unui masterat de geografie. Joanna mi-a spus despre studiile ei de la Toulouse şi mi-a împărtăşit din experienţa ei universitară şi modul în care vede statutul social al tinerilor europeni. O rubrică realizată în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Anca Ionescu vă vorbeşte azi, la Scoala pe glob despre educaţia din Myanmar.

Voicu Hetel

Voicu Hetel

Am stat de vorbă cu actorul Voicu Hetel despre spectacolul IGLU, un proiect realizat de Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti în colaborare cu Asociația Teatrul din Podul Meu și care face parte din „Programul Educația Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani.” Interviul integral va putea fi ascultat în Revista Teatrală Radio. Următoarea reprezentaţie cu spectacolul IGLU este programată pentru 23 noiembrie 2015.

Mirela Nicolae

Fotografii de Mirela Nicolae

P. S. Ne găsiţi şi pe facebook unde aveţi disponibile cele mai noi informații din educaţia națională şi internaţională.

 Vezi: arhiva categoriei Promo

Arhiva categoriei Educație

Arhiva „Școala în alte timpuri” de Mirela Nicolae

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Teatru și educație de Mirela Nicolae, Revista Teatrală Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *