„IClasă”, emisiune de învățământ

dezbatere-curricula iclasa mirela nicolae

Emisiunea „iClasă”, realizator: Mirela Nicolae, sâmbătă, 20 februarie 2016, ora 10.00, Radio România Cultural

logo-rrc9În sumarul emisiunii: 

Marți, 16 februarie 2016, la Biblioteca Centrală Universitară, Ministerul Educaţiei a organizat o dezbatere privind noul plan-cadru pentru învăţământul gimnazial. Propunerile noului plan vizează, între altele, eliminarea limbii latine și apariția unor discipline noi, care înlocuiesc Cultura civică. În toate cele trei variante trimise în dezbatere publică, elevii de gimnaziu vor studia materii noi precum Educație pentru drepturile copilului, Educație interculturală, Educație pentru cetățenie democratică și Educație economicăTehnologia Informației și a Comunicațiilor, pe scurt Informatica, poate deveni materie obligatorie în ciclul secundar. Un reportaj de Mirela Stana.

alecart

„Alecart” este o revista de cultură scrisă de elevii din Iași. Ea găzduiește și texte ale unor scriitori contemporani, interviuri nonconformiste, cronică de carte, poezie. „Tinerii care concep și scriu revista «Alecart» fac parte din prezentul literaturii române; sunt, în același timp, garanția pentru viitorul ei”, spune unul dintre coordonatorii proiectului, profesorul Emil Munteanu intervievat de colega mea, Raluca Diaconiuc de la Radio Iași.

mari-mituri

sigla nitaBazată pe cercetări ştiinţifice recente, Mari mituri despre dezvoltarea copiilor este o carte îşi propune să înlăture ideile preconcepute, concepţiile greşite despre creşterea şi dezvoltarea copiilor. Despre ea vă va vorbi la „IClasă”, Victor Popescu, redactor la Editura Trei.

Pe 3 martie, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), împreună cu birourile Erasmus din universităţile participante la programul Erasmus+, reţeaua promotorilor Erasmus+ organizează evenimentul anual Erasmus Open Doors – Uși deschise, Erasmus. Manifestarea promovează oportunităţile de studiu şi practică pentru studenţi în cadrul programului european Erasmus+ şi se adresează în primul rând viitorilor studenţi Erasmus+. Despre asta v-am pregătit un interviu cu Andra Dobre, responsabil de comunicare la ANPCDEFP.

ecotic

În perioada 17 februarie–14 martie 2016, elevii ieșeni află despre noutatea momentului în orașul lor: lansarea Centrului Municipal de Colectare Iași, în cadrul campaniei „Iașul meu curat”. ECOTIC, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Agenția Pentru Protecția Mediului Iași și Salubris S.A., desfășoară o amplă campanie de comunicare în 21 de școli din Iași, la nivelul claselor V-VIII, pentru a informa elevii asupra deschiderii în orașul lor a primului centru municipal de colectare deșeuri din România. Un interviu cu Emanuela Stan, realizat de Raluca Daria Diaconiuc.

La rubrica „Școala pe glob”, Anca Ionescu ne surprinde cu însemnări radiofonice despre educația din Canada.

P. S. Ne găsiţi şi pe facebook unde aveţi disponibile cele mai noi informații din educaţia națională şi internaţională.

 Vezi: arhiva categoriei Promo

Arhiva categoriei Educație

Arhiva „Școala în alte timpuri” de Mirela Nicolae

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Teatru și educație de Mirela Nicolae, Revista Teatrală Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *