„iClasă”, emisiune de Mirela Nicolae

Ziua_internationala_a_Teatrului_pentru_copii

Sâmbătă, 19 martie 2016, ora 10.00, Radio România Cultural

logo-rrc9În sumarul emisiunii: 

Pe 20 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, care a fost marcată pentru prima oară în anul 2001, la iniţiativa Asociaţiei Internaţionale a Teatrului pentru Copii şi Tineret (ASSITEJ), organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1965.

Ioana Alexandru_2

Ioana Alexandru

Cu o zi înainte, la iClasă, Ioana Alexandru, consultant artistic la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti vă spune în direct de ce surprize vor avea partea şcolarii mici şi mari din partea îndrăgiţilor actori bucureşteni.

nadia-kadri

Nadia Kadri

Nadia Kadri a beneficiat în perioada 2013–2015 de o bursă Erasmus Mundus. Cu acest prilej a studiat şi locuit în Franţa, Italia, Belgia şi Brazilia. Sub genericul „Construim împreună”, Nadia Kadri le explică studenţilor cum se poate obţine o astfel de bursă complexă. Vom afla de la ea şi cât de importantă a fost această experienţă universitară. Un material realizat în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Ascultă: Fragment din interviul cu Nadia Kadri (click pe titlul fișierului audio-video)

https://youtu.be/iZIi4LfLQwE

Colega noastră, de la Radio Iaşi, Raluca Daria Diaconiuc a primit în aceste zile două importante premii pentru jurnalismul de educaţie. Am invitat-o pe Raluca Diaconiuc în studioul Radio România Cultural pentru a ne povesti despre proiectele pentru care a fost recompensată.

raluca-diaconiuc

Sâmbătă, 19 martie, elevii de la Școala Gimnazială „I. G. Duca” participă la campania de împăduriri: „Aleargă și împădurește românește!”  Aceasta este parte a programului naţional Pădurea copiilor, iniţiat în 2008 de Viitor Plus. Teodora Pălărie, coordonatoarea programului vă spune cum a pornit şi va continua această campanie naţională.

La rubrica „Școala pe glob”, Anca Ionescu vă introduce în educaţia din Columbia. Vă aştept să sunaţi la concursul emisuni, sponorizat de Editura Integral Programe Educaţionale. Numerele de telefon sunt 021-3111240 şi 021-3190505.

P. S. Ne găsiţi şi pe facebook unde aveţi disponibile cele mai noi informații din educaţia națională şi internaţională.

 Vezi: arhiva categoriei Promo

Arhiva categoriei Educație

Arhiva „Școala în alte timpuri” de Mirela Nicolae

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Teatru și educație de Mirela Nicolae, Revista Teatrală Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *