ICR Berlin aduce un omagiu Mariei Tănase în trei orașe din Germania

maria tanase

eveniment liber sa spunMiercuri, 25 septembrie, s-au împlinit 100 de ani de când s-a născut cea mai mare voce a cântecului popular românesc, Maria Tănase. Institutul Cultural Român din Berlin marchează acest moment prin organizarea unui turneu dedicat artistei, cu un program de ethno-jazz susținut de cvartetul Mariei Răducanu, format din Maria Răducanu – voce, Niko Meinhold – clape, Chris Dahlgren – bass și Michael Griener – tobe. Cvartetul Mariei Răducanu va concerta cu un program excepțional compus din piese din repertoriul original al Mariei Tănase, cum ar fi Cine iubește și lasă sau Lume, lume.

Turneul omagial organizat cu ocazia Centenarului Mariei Tănase va avea loc între 6 și 12 octombrie, în trei dintre cele mai mari orașe din Germania, la München, Berlin și Stuttgart.

maria raducanu

Maria Răducanu

Programul turneului:

6 octombrie, Clubul de Jazz Unterfahrt, München

Situat în complexul fostei fabrici de bere din Haidhausen din München, Unterfahrt este de decenii bune adresa nr. 1 din capitala bavareză pentru muzica de jazz și se bucură de recunoaștere internațională. Conform experților din domeniu, Unterfahrt se numără printre primele 100 de cluburi de jazz din întreaga lume.

11 octombrie, Clubul de Jazz Aufsturz, Berlin

Aufsturz Berlin este unul dintre locurile tradiționale, plasat în centrul capitalei germane. Este o locație bine cunoscută printre iubitorii de jazz, fiind în fiecare weekend gazda unor concerte cu trupe de renume din întreaga lume.

12 octombrie, Clubul de Jazz Laboratorium, Stuttgart

Laboratorium Stuttgart este un centru cultural și un club de muzică live, înființat în 1972. Aici au loc cu regularitate concert de worldmusic și jazz. Laboratorium este inițiator și gazdă pentru renumitul festival de muzică „Lab-Festival“ din Stuttgart.

Maria Răducanu este renumită pentru interpretările pieselor Mariei Tănase şi ale altor melodii din folclorul românesc. De asemenea, se face remarcată prin capacitatea de a cânta în diferite dialecte, trecând cu uşurinţă de la cântece de jale şi bucurie la fado portughez. Maria Răducanu a lansat până în prezent 7 albume pentru care a colaborat cu muzicieni ca Johhny Răducanu, Mihai Iordache şi Mircea Tiberian.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *