Ilya Rashkovskiy, „un adevărat pictor al pianului”

ilya rashkovskiy

Ilya Rashkovskiy, considerat de presa internațională „un adevărat pictor al pianului”, laureat al Concursului „Enescu” 2014, va susține un recital extraordinar sâmbătă, 16 mai 2015, ora 19.00, pe scena Ateneului Român.

Programul cuprinde două sonate de Scriabin, Sonata nr. 10 și Sonata nr. 5, Fantasia op. 17 de Schumann, precum și celebra și dificila Sonată nr. 32 în do minor, op. 111 de Beethoven.

„Din punct de vedere pianistic, Ilya Rashkovskiy a oferit cea mai clasică și curată interpretare, în buna tradiție a școlii ruse și europene de pian, cu grijă pentru fiecare sunet și virtuozitate ireproșabilă”, scria compozitoarea Sabina Ulubeanu despre stilul de interpretare al pianistului, într-o cronică din timpul ediției din 2014 a Concursului „Enescu”.

Biletele pentru recitalul susținut de Ilya Rashkovskiy la București s-au pus în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român.

Ilya Rashkovsky pe scena Ateneului Roman in timpul  Concursului Enescu

Născut la 17 noiembrie 1984, Ilya Rashkovskiy a absolvit cursurile Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover și cele ale prestigioasei École Normale Superieur de Musique de Paris „Alfred Cortot”. De-a lungul timpului, a concertat alături de orchestre precum: Orchestra de Stat a Rusiei, Filarmonica Națională din Kiev, Gulbenkian Orchestra, Orchestra Națională Cehă, New Japan Symphony. Ilya Rashkovskiy este unul dintre cei mai premiați pianiști ai momentului la concursuri internaționale, printre premiile obținute numărându-se cele de la concursurile „Marguerite Long–Jacques Thibaud” (Paris), „Regina Elisabeta” (Bruxelles), „Arthur Rubinstein” (Tel Aviv).

logo liber sa spunVezi:  arhiva Festivalul Internațional „George Enescu”

Arhiva categoriei Muzica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *