„Imagine All the People”, spectacol de teatru-coregrafic de Gigi Căciuleanu în premieră națională

john lennon imagine all the people iasi gigi caciuleanu

eveniment liber sa spunDe Valentine’s Day (Ziua Îndrăgostiților), sâmbătă, 14 februarie 2015, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național din Iași, va avea loc premiera națională a spectacolului de teatru-coregrafic de Gigi Căciuleanu, Imagine All the People, după John Lennon. Interpretează soliștii și ansamblul de balet ai Operei Naționale Române din Iași, dar și elevi ai Colegiului de Artă „Octav Bancilă” Iași: Elvis Gache, Sarasalogo opera romana iasi Nagamine, Vlad Mărculescu, Ovidiu Iancu, Lorena Negrea, Pamela Tănasă, Kotomi Hoshino, Mizuki Suzuki, Dumitru Buzincu, Monica Ailiesei, Bogdan Tuluc, Maria Cotorobai, Georgiana Dimitrescu, Mălin Galan, Aprofirei Bogdan, Răzvan Vieriu, Anca Andronache, Cătălin Pandel, Dănuț Melenciuc, Roxana Trandaf, Gabi Roșcu, Viviana Olaru, Kurumi Sakamoto.

imagine all the people gigi caciuleanu

„Acest spectacol este «spus» într-un limbaj care mi-este propriu, cu felul meu personal de a vedea, de a gândi si de a «face» dans. Idei organizate sub forma unui spectacol de teatru-coregrafic, în care cele mai mici detalii sunt tot atât de importante cât și marile explozii de energie. Energie de grup în care se conjugă ca într-o orchestrație cât se poate de minuțioasă, energiile fiecăruia dintre cei de pe scenă. Adresându-se nu numai ochiului, ci și gândirii și, până la urmă, sper, și inimiijohn lennonspectatorului. Mi-aș permite să-l invit pe acesta nu numai să privească sau să judece spectacolul ci să și participe cu imaginația la «soarta» fiecăruia din oamenii de pe scenă… Imagine All the People precum ne îndeamnă atât de frumos domnul John Lennon…” – Gigi Căciuleanu.

Teatrul-Coregrafic reprezintă un gen propriu maestrului Căciuleanu, elaborat în mai mult de patru decenii de parcurs artistic pe diferite meridiane ale lumii.

„Spre deosebire de Dance-Theater în care se folosesc tehnici de compoziție proprii regiei teatrale, Teatrul-Coregrafic poate fi considerat o piesă de teatru concepută de la bun început ca o coregrafie, compusă în limbajul mișcării de dans. Dacă un creator de Dance-Theater îi solicită pe dansatori ca pe niște actori, Teatrul coregrafic le cere actorilor să devină dansatori. Iar în cazul, frecvent, în care interpreții ar fi la bază dansatori profesioniști, le propun acestora să gândească partitura coregrafică mai întâi ca actori pentru ca apoi să acționeze ca dansatori la cel mai înalt nivel. [….] Dat fiind că Teatrul-Coregrafic folosește limbajul dansului, am inventat pentru acest nou tip de interpreți o nouă denumire: cea de DansActori – Gigi Căciuleanu.

gigi-caciuleanu-dans

Gigi Căciuleanu

Gigi Căciuleanu este absolvent al Liceului de Coregrafie din București.. A participat la un stagiu de perfecționare la Teatrul Bolshoi din Moscova, iar în paralel cu disciplinele de dans academic, la vârsta de 14 ani a descoperit dansul de avangardă al celebrei artiste Miriam Răducanu. În 1973 este angajat în Germania, ca profesor și coregraf la Folkwang Ballet, unde era director Pina Bausch, iar imediat apoi ca profesor la Centrul Internațional de Dans „Rosela Hightower” de la Cannes. În 1974 decide să se stabilească în Franța, ca director al Baletului la „Grand Théâtre de Nancy”. În 1978 înființează și conduce timp de 15 ani, alături de colaboratorul său artistic – actorul, regizorul și scenograful Dan Mastacan, Centrul Coregrafic Național din Rennes, unul din primele din Franța. În 1993 înființează la Paris, împreună cu Dan Mastacan, Compania „Gigi Căciuleanu”. Între 2001 și decembrie 2012 este coregraf și director artistic al Baletului Național din Chile. În 2007, sub egida Fundației „Art Production”, vede luminile rampei la București trupa „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” susținând turnee până în ziua de azi, atât în țară, cât și în străinătate.

Cu peste 300 de coregrafii la activ, Gigi Căciuleanu își continuă cariera de coregraf invitat la academii de dans peste tot în lume. În 2012 devine Profesor Honoris Causa al Facultății de Arte din Tg. Mureș. În 2014, Opera Națională Română Iași i-a oferit premiul de excelență la Gala Premiilor Operelor Naționale, ediția a II-a. Mai multe despre Gigi Căciuleanu aici.

imagine all the people foto repetitie

Imagine All the People – imagine din repetiții

Menționăm că în seara spectacolului va avea loc expoziția de fotografie New Energy de Mircea Albuțiu, fotografii realizate în cadrul proiectului Amor Amores de Gigi Căciuleanu.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Operei, telefon 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro. Prețurile variază între 10 și 60 lei în funcție de locul din sală. La acest spectacol este interzis accesul copiilor sub 7 ani.

Imagine All the People, reportaj, „Cronica de Iași”

Reportaj TVR Iași

logo revista teatrala radioSpectacole de Gigi Căciuleanu și interviu cu Gigi Căciuleanu în Revista Teatrală Radio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *