În câmp electric

expozitie in camp electric

eveniment liber sa spunFundația „Domeniul Otetelișanu”, în parteneriat cu DanaArtGallery și Galeria Odeon anunță cea de-a treia ediție a proiectului În câmp electric, program derulat în cadrul seriei de rezidențe dedicate mediului artistic și industriilor creative, inițiată și găzduită de Conacul Otetelișanu.

Expoziția care prezintă lucrările de artă realizate în rezidența de artă ( 8–14 august 2016) va putea fi vizitată pe perioada 11–30 octombrie 2016.

Vernisajul va avea loc pe 11 octombrie 2016, ora 19.00, la Galeria Odeon (foaierul Sălii Studio). Curator: Daniela Zbarcea.

Expoziția se poate vizita cu ocazia participării la spectacolele de la Sala Studio sau prin programare la tel. 0724 271 723.

Ajuns la cea de-a treia ediție, proiectul În câmp electric devine unul internațional, cu artiști invitați din România, Germania și Norvegia. Printre pictorii invitați anul acesta se numără Ekaterina Mitichkina din Germania, Manuel Portioli din Norvegia, alături de Magdalena Pelmuș, Bogdan Pelmuș, Daniela Zbarcea și Aurel Tar din România.

În câmp electric, rezidență dedicată artelor vizuale contemporane, a găzduit, la edițiile precedente, artiști importanți din România, alături de o serie de pictori francezi, printre care Franz Gallo și Marie Helene Fabra. Cea de-a treia ediție a acestui program este dedicată picturii și tehnicilor mixte.  În câmp electric III își propune să fie o platformă de interacțiune între artiști din diferite țări, păstrând printre obiectivele asumate și pe acela de a promova istoria României, prin poveștile Conacului Otetelişanu și impactul Fundației „Domeniul Otetelișanu” în viața culturală românească.

Conacul Otetelisanu

Conacul Otetelişanu

Conacul.com. În casa Otetelișenilor de la Benești s-a născut Petrache Poenaru, membru titular al Academiei Române, fondatorul colegiilor naționale din București și Craiova. Probabil că cei mai mulți îl cunosc, însă, mai degrabă drept inventatorul tocului cu rezervor, brevetat la Paris și Viena în 1827, sub complicatul nume de „condeiul portăreț alimentându-se el însuși cu cerneală”. Păstrând tradiția boierilor Otetelișeni, vizionari, deschizători de drumuri și filantropi, Fundația „Domeniul Otetelișanu” a găzduit în ultimii ani zeci de rezidențe dedicate lumii creative, reunind unii dintre cei mai importanți artiști români și europeni.

Parteneri: Fundația „Domeniul Otetelișanu”,  Galeria Odeon, Arts United, DanaArtGallery, Lavacaw, HelpAutism.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Arta plastică 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *