Incantesimo, serile clasice

incantesimo

Incantesimo, serile clasice este un proiect de succes, născut din dorința de a educa și promova muzica clasică publicului larg, în spații atipice. Și nu numai. Concertele noastre din fiecare seară a primei joi a lunii, în Clubul Țăranului din București nu numai ca vă poartă într-un periplu muzical de excepție, într-o abordare nonconformistă, dar aduc pe scenă artiști talentati, aflați la început de carieră, dar și artiști consacrați ai genului.

Joi, 2 octombrie 2014, la ora 20.00, la Clubul Țăranului, va avea loc un concert clasic și, în încheiere, un miniprogram de coveruri, muzică din filme cu Alexandra Popescu la pian și Elida Tîrțopan la flaut.

În program, lucrări de Georg Philipp Telemann, Claude Debussy, Luigi Boccherini, Johann Sebastian Bach; Astor Piazzolla, Libertango și Oblivion; piese din repertoriul lui Elvis Presley, Dean Martin, Frank Sinatra etc

Alexandra Popescu a urmat studiile Liceului de muzică „Dinu Lipatti”, continuându-le la Universitatea Națională de Muzică din Bucureșt,i la clasa profesorului Vlad Dimulescu. În acest an a absolvit cursurile de Master în aceeași instituție. A obținut numeroase premii la concursuri precum: Concursul „Victor Giuleanu”, București; Concursul „George Georgescu”, Tulcea; Concursul Internațional „Pro Piano”, București, Concursul Național de Interpretare Muzicală „W. A. Mozart”. A susținut o serie de recitaluri atât în țară, cât și în străinătate: Germania, Irlanda, Italia. Alexandra Popescu este membră a Fundației „Remember Enescu”.

Elida Tîrțopan a fost implicată în numeroase proiecte artistice și a susținut concerte cu orchestra Liceului „Dinu Lipatti”, la Radiodifuziunea Română, cu Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, Filarmonica din Ploiești, cât și numeroase recitaluri solo și camerale în București, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Sibiu, Constanța și peste hotare (Germania, Cehia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *