Infiltrati ai „serviciilor” versus/alias turnatoria ca hobby…

Liber sa spun

Se tot „rostogoleste” tema agentilor din servicii infiltrati in presa. Or exista, nu contest. Insa deocamdata pentru mine e un subiect superfluu, dat fiind ca nu am decat vreo doua trei exemple argumentate prin dovezi.
In opinia mea, mult mai periculoasa este meseria de turnator din pasiune. In presa sau oriunde. Ii cunoasteti? Sunt cei care se imprietenesc brusc cu noua conducere, oricare ar fi ea, care isi urmaresc colegii si care parasc/toarna gratuit orice demers observat, chiar daca de multe ori nu e inteles.
Sunt aceia care intotdeauna cad in picioare. Pe care ii vezi in pozitii de middle management sau aproape, cu salarii motivante, cu responsabilitati minime si cu o ocupatie de baza: de a-si turna colegii.
Ii consider mult mai vinovati decat pe eventualii inrolati in diverse servicii ori decat pe cei din top management care de multe ori au de luat decizii dificile si nepopulare. Pentru ca ei „toarna” din pasiune, e un hobby de-al lor, vorba cantecului…e o consecinta a lipsei de caracter, de educatie.
Si acum vine provocarea pentru noi: ce facem sa ii descurajam pe cei care nu ne deranjeaza prea mult, nu ne contrazic prea mult, nu respira prea mult, nu ies cu nimic in evidenta? Dar fac rau? Care raman mereu intr-un loc protejat si, surpriza! mereu se afla in alte medii ce se intampla in colectivul din care ei fac parte.
Ce facem? Le intoarcem spatele si ii ignoram? Sau punem luminile pe ei, sa li se vada lipsa de omenie din privire?

2 comentarii la „Infiltrati ai „serviciilor” versus/alias turnatoria ca hobby…”

  1. ….in presa exista”infiltratzi”….ca shi-n politica!In radio si tv exista si…turnatori!…a”turna”=a…respira,supravietzui,intoarce servicii…Nu exista intimplare…exista papusi si…papushari!…”Turnatorii”au…servilism ca unica…forma…de EDUCATZIE!…Periculoshi…nocivi…nu sint cei care se „expun”…ci cei…PARSIVI!…Cu cit ii mediatizezi…cu atit ii faci sa se simta/creada miezul din…!Pt.calomnie,defaimare…exista…forme de pedepsire..ideea este sa fie functzionabil(a)!Nu turnatorii sunt agentzi infiltratzi,ci cei care se folosesc de…turnatori!…pacat ca sunt…multzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *