”Inimă de piatră”, filmul regizorului islandez Gudmundur Arnar Gudmundsson, a câștigat Marele Premiu la FEBIOFEST 2017

Gudmundur Arnar Gudmundsson, Juraj Herz a Fero Fenič foto Petr Šálek
Gudmundur Arnar Gudmundsson, Juraj Herz și Fero Fenič. Foto: Petr Šálek. Sursa: www.artmagazin.eu

Câştigătoarea celei de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Praga – FEBIOFEST este drama islandezo-daneză Inimă de piatră a regizorului Gudmundur Arnar Gudmundsson. Acțiunea filmului este localizată în peisajul melancolic al Islandei. Premiul a fost înmânat personal regizorului la festivitatea de încheiere a programului praghez al festivalului, vineri, 31 martie 2017. Tot la sfârşitul festivalului, la cinematograful CineStar Praha-Anděl, regizorului, muzicianului și actorului Emir Kusturica i s-a acordat premiul pentru contribuţia la cinematografia mondială.

Acţiunea filmului Inimă de piatră se petrece într-un sat de pescari rupt de lume. Thor şi Christian sunt cei mai buni amici. Pe unul îl distrug surorile mai mari şi faptul că fetele îl iau drept puşti, pe celălalt îl macină tatăl mereu beat şi sentimentele la care nu ştie dacă i se va răspune.

Juriul alcătuit din 30 de membri în frunte cu marele regizor Juraj Herz a decis că filmul Inimă de piatră a fost în mod sigur mai sensibil decât celelalte filme din concurs. Juraj Herz a spus: ”Filmul are o acţiune cu care te poţi identifica, i te poţi alătura şi cu care poţi fi de acord”. Inimă de piatră a obţinut anul trecut premii la festivalurile din Chicago, Salonic şi Varşovia. Grand Prix al FEBIOFEST include suma de 5000 de euro pentru regizor şi 5000 de euro pentru viitorul distribuitor ceh.

Lidia Našincová

Corespondență de la Praga

Arhiva categoriei Film

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *