Institutul Cultural Român lansează două albume la Bookfest 2013

covoare basarabene

Institutul Cultural Român va fi prezent la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2013, organizat în perioada 29 mai–2 iunie la Complexul Expozițional ROMEXPO din București, cu un stand în cadrul căruia vor fi disponibile aparițiile de la Editura ICR, revista „Lettre Internationale” și celelalte publicații ale ICR, precum și informații despre programele derulate de Institut.

Vizitatorii standului (B20, Pavilion C2) vor putea beneficia de o reducere de 30% pentru orice titlu din oferta Editurii ICR.

icr lansare bookfest 2013

Miercuri, 29 mai, la ora 18.00, la standul ICR va fi lansat albumul Corneliu Michăilescu. Călătorie prin imposibilul cotidian. Volumul va fi prezentat de Ruxandra Dreptu, istoric și critic de artă, autoarea lucrării monografice, și de Adrian Silvan Ionescu, istoric și critic de artă, directorul Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu”. Artist plastic și scriitor, Corneliu Michăilescu (1898–1965, București) este un exponent important al avangardei românești. „Și-a petrecut tinereţea ca un adevărat rentier, la Florenţa şi Paris, a fost un obişnuit al Jokey Club-ului din Bucureşti şi s-a retras la ţară, la Cernica, unde a sfârşit modest, sub comunism, uitat de lume. A pictat, a scris, a fost un creator.” – Ruxandra Dreptu.

Vineri, 31 mai, de la ora 18, standul ICR va găzdui lansarea albumului Covoare basarabene/Bessarabian Carpets, ediție bilingvă română – engleză, realizată de Varvara Buzilă. Vor vorbi despre lucrare Varvara Buzilă, Eugen Bâzgu, Muzeul Național de romania vazuta de franceziEtnografie și Istorie Naturală, Republica Moldova și Georgeta Roșu, Muzeul Național al Țăranului Român. Autoarea prezintă, într-un studiu documentat, o parte importantă din zestrea culturală a Republicii Moldova – covoarele basarabene, selectate din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău. Prefaţa albumului este semnată de Petre Guran, concepţia grafică îi aparține lui Romeo Şveţ iar traducerea în limba engleză a fost făcută de Jean Harris și Monica Voiculescu.

Printre noutățile Editurii ICR disponibile la stand se mai numără studiul Avant-gardes et modernités: Brâncuși, Duchamp, Brauner, Voronca, Tzara & comp. de Cristian Velescu și antologia La Roumanie vue par les français d’autrefois, coordonată de Paula Romanescu (www.icr.ro/bucuresti/editura-icr/semnal-editorial-2013/).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *