Întâlnire cu un alt fel de cineast

annie musca biografie pantelie tutuleasa

eveniment liber sa spunMiercuri, 27 noiembrie 2013, la ora 16.00, la Cinema Studio (Bulevardul Magheru, nr 29, Bucureşti) va avea loc lansarea volumului Întâlnire cu un alt fel de cineast, o biografie a cineastului Pantelie Tuţuleasa de Annie Muscă, apărută la Editura Terra din Focșani. Lansarea biografiei este organizată de Uniunea Cineaștilor din România.

Diplomat în Arte, Pantelie Ţuţuleasa a fost  operator al filmelor de protocol pentru Chivu Stoica, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Corenliu Mănescu, Ion Gheorghe Maurer, Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu (în primii ani după Revoluție). Cea mai lungă perioadă profesională a petrecut-o alături de Nicolae Ceaușescu: 25 de ani. „Om al superlativelor, Pantelie Țuțuleasa este cel mai longeviv cineast român, cu cea mai mare operă filmată în 127 de țări, pe șase continente, cu cei mai importanți lideri politici din a doua parte a secolului XX.”

Annie musca

Annie Muscă

Annie Muscă a lansat în urmă cu câțiva ani un original proiect de biografii. În 2008, a publicat prima biografie autorizată a omului de televiziune Tudor Vornicu, urmată de Dan Mihăescu. Spovedania unui umorist (Focșani, Editura TERRA, 2011), Ion Miclea. Povestea unui fotograf (Editura Biblioteca Bucureştilor, 2012), Dumitru-Dorin Prunariu, biografia unui cosmonaut (București, Editura Adevărul, București, 2013), unica biografie dedicată singurului cosmonat român și, recent, Dan Puican: „Radioul este viața mea” (București, Editura Adevărul, București, 2013), volum lansat la Târgul de Carte Gaudeamuas, vineri, 22 noiembrie 2013.

1 comentariu la „Întâlnire cu un alt fel de cineast”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *