Întâlnirile ARCEN: „Oceanografie” de Mircea Eliade

oceanografie-mircea-eliade

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN organizează duminică, 3 noiembrie 2013, începând cu ora 18.00, un dialog inedit în jurul cărții Oceanografie de Mircea Eliade, la Librăria Humanitas din Cișmigiu.

Pornind de la eseurile de tinerețe ale lui Mircea Eliade, cuprinse în culegerea Oceanografie, publicul va fi invitat să dezbată teme care surprind frământări umane mereu actuale, trecând de la destinul înțelegerii la sinceritate, de la prietenie la tinerețe şi bătrânețe, de la adevărurile găsite la întâmplare la fericirea concretă.

Mircea-Eliade

Mircea Eliade

Evenimentul ARCEN propune o serie de eseuri care pot ridica întrebări curajoase, pot oferi răspunsuri, pot lansa noi direcții și viziuni asupra vieții și a lumii, în contextul în care în ultima vreme constatăm o serie de inițiative, dileme și provocări ale tinerilor care au prins contur în stradă și în spațiile de socializare.

Invitatul serii va fi Sorin Alexandrescu, critic, istoric și teoretician literar, care va mijloci întâlnirea cu eseurile lui Mircea Eliade şi va intra în dialog cu participanţii.

În deschiderea evenimentului vor fi citite câteva pasaje reprezentative din textele cuprinse la finalul anilor 30 în cartea Oceanografie, care atrag prin simplitatea, profunzimea şi francheţea lor.

Prin intermediul acestui eveniment, ARCEN propune realizarea unui spațiu de dialog, de confruntare a ideilor lansate de tineri, într-o încercare de a recupera libertatea de gândire, entuziasmul și originalitatea noii generații.

Intrarea la eveniment este liberă.

1 comentariu la „Întâlnirile ARCEN: „Oceanografie” de Mircea Eliade”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *