Ioan Holender participă la „Festivalul ideilor”

Ioan HolenderFoto: Clemens Fabry

eveniment liber sa spunDirectorul artistic al Festivalului Internațional „George Enescu”, Ioan Holender participă la cea de-a doua conferinţă despre cultură şi identitate, organizată de Institutul ASPEN România, organizaţie apolitică dedicată promovării dialogului, leadershipului și dezvoltării economice, în colaborare cu Festivalul „George Enescu”, Institutul Cultural Român, Biblioteca Central Universitară, Fundaţia Universitară Carol I şi OMA Vision, în seria „Festivalul Ideilor”. Conferinţa va avea loc joi, 12 septembrie 2013, începând cu ora 15.00, la Ateneul Român.

Evenimentul este parte a conceptului Bucureștiul creativ, o adevărată olimpiadă culturală desfășurată în paralel cu Festivalul „George Enescu”, care reunește expoziții de artă urbană, dezbateri și happening-uri.

Participanții la eveniment vor fi atât reprezentanți ai mediul de afaceri, personalităţi culturale, reprezentanți ai societății civile cât şi reprezentanţi ai presei culturale şi artistice, inclusiv membri ai Institutului Aspen şi participanţi în programele de leadership Aspen.

ateneul roman festival enescu editia 2013 program detalii

Temele dezbătute în cadrul acestui eveniment vor fi legate de importanţa festivalurilor de mare anvergura pentru dezvoltarea culturală, socială, economică şi urbană a comunităţilor, oraşelor şi ţărilor în care se desfăşoară precum şi modurile în care arta şi cultura, din ţară şi din străinătate, pot servi ca piloni ai identităţii/noii identităţi româneşti şi europene. De-a lungul anilor, România a oferit patrimoniului universal un număr semnificativ de artişti ce şi-au exprimat talentul atât in România cât şi locuind în alte ţări. Pentru a integra moştenirea diasporei în identitatea oricărei ţări este necesară asumarea acesteia şi discutând despre poveşti de succes individuale încercăm să atingem şi chestiunile semnificative care ajută la construcţia unei identităţi naţionale.

Domnul Ioan Holender este Directorul Artistic al Festivalului „George Enescu” din anul 2003. A fost cel mai longeviv director la Openei de Stat din Viena si este membru de onoare al acesteia si al Vienna Volksoper. A primit medalia de aur „Franz Schalk” acordată de către Orchestra Filarmonicii din Viena, precum si titlul de Cetățean de onoare al Timisoarei. Domnul Holender este consilier al Metropolitan Opera New York și Spring Festival Tokyo. Este, de asemenea, lector al Universității din Viena și al Danube University Krems.

liber-sa-spun-radio-3-net-parteneri-media-festival-george-enescu35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *