Istoria ta în spațiul cartierului

istorii din cartier

Muzeul Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Translucid şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti vă invită luni, 16 noiembrie 2015, de la ora 18.00, la sediul său de la Palatul Suțu pentru o discuție despre locuirea în cartierele bucureștene și promovarea istoriei acestora. 

Dezbaterea Istoria ta în spațiul cartierului va finaliza proiectul Istorii din cartier, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și derulat în perioada 15 septembrie–16 noiembrie 2015. Proiectul a avut ca scop stimularea locuitorilor cartierului Berceni de a se implica în acţiuni educative planificate în propriul cartier, ducând astfel iniţiativele culturale dincolo de spaţiul central al orașului.

Echipa proiectului invită nu doar locuitorii cartierului Berceni, ci și ai altor zone din oraș, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, ai instituțiilor de cultură și ai grupurilor de initiativă urbană la un schimb de opinii despre istoria mai mult sau mai puțin cunoscută a cartierelor bucureștene, despre oportunitatea de promovare a acestora drept spații de derulare a activităților cultural-educative din oraș și despre problemele locuirii în cartier în secolul XXI.

Participanții vor avea posibilitatea să vizioneze și expoziția O incursiune în istoriile cartierului Berceni, concepută și realizată în cadrul proiectului.

cartierul berceni

Cartierul Berceni

Urmărind morfologia constituirii unui cartier şi evoluţia sa urbanistică de la comună suburbană cu peisaj rustic la apariţia complexurilor de locuinţe în diferitele perioade ale secolului XX, expoziţia valorifică dinamic memoria cartierului Berceni prin poveşti, fotografii şi documente cartografice care redau câteva repere în transformarea zonei de sud a oraşului (denumită astăzi Berceni).

Proiectul este susţinut de Centrul Comercial Sun Plaza, de Arhivele Naţionale ale României și de Asociația „Parcul Natural Văcărești”.

istorii.cartiere@muzeulbucurestiului.ro 

https://cartierulberceni.com/

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Muzee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *