Jaguarul Regelui Mihai

jaguarul regelui mihai

Editura Vremea are plăcerea de a vă invita la lansarea volumului Istoria întortocheată a jaguarului albastru – Jaguarul Regelui Mihai de Radu Portocală. Invitaţi: Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, prof. Ing. Nicolae Şt. Noica
scriitor, Bogdan Şerban Iancu, realizator al emisiunii „Ora Regelui”, Silvia Colfescu, directorul Editurii Vremea. Evenimentul va avea loc miercuri, 28 octombrie, ora 18.00, în foaierul Ateneului Român.

„În anul 1937, viața părea să-i surâdă statornic viitorului Rege Mihai I: era un Principe tânăr și frumos, adorat de popor, având în perspectivă urcarea pe tronul unei țări pornite pe calea prosperității și a civilizației. La împlinirea vârstei de 16 ani, pe când se pregătea să intre în armată, Guvernul, prin Ministerul Aerului, cunoscând pasiunea pentru mecanică a Principelui, a hotărât să-i dăruiască un automobil de marcă.
În 1937, firma englezească Standard Swallow, din care s-a născut prestigioasa uzină Jaguar, a început fabricarea modelului SS Jaguar 100, din care s-au produs, între 1937 și 1941, un număr de 116 exemplare. Primul dintre acestea a fost oferit de Guvern Marelui Voievod de Alba-Iulia.
Destinul întortocheat al acestei mașini îi conferise dintru început caracterul unei mașini de colecție: este nu numai o mașină regală, nu numai o creație superb desenată și excelent dotată tehnic, ci și prima dintr-o serie foarte scurtă. Încă un amănunt: este primul automobil pe calandra căruia apare vestita figurină-jaguar care, de-atunci, împodobește mașinile de această marcă.” – Silvia Colfescu.

Continuarea acestei istorii o puteţi afla din paginile acestui volum bogat ilustrat.

Volumul este disponibil aici: http://edituravremea.ro/istoria—ntortocheat—a-jaguarului-albastru—jaguarul-regelui-mihai

 Vezi: Arhiva categoriei Carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *