James Joyce – The Devil in Corsica, Work in Progress

cover Lexicon joyce the devil in corsica

Ediție online

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului 124 din Joyce Lexicography, The Devil in Corsica, Work in Progress de C. George Sandulescu și Lidia Vianu.

james-joyce-finnegans-wake-lexicoane-c-g-sandulescu1

Pe lângă Dubliners, Ulysses, sau Finnegans Wake, James Joyce a scris și două mici povestiri, pe care le-a trimis sub formă de scrisori aceluia care era fiul fiului său: Stephen James Joyce. Una dintre ele se intitulează The Cat and the Devil. S-ar putea ca The Cat and the Devil să fi avut loc în țara lui Cristofor Columb: acesta s-a născut în Corsica, care era pe vremea aceea parte din Republica Genovei. Din cauză că nu putem cita textul povestirii lui James Joyce, din rațiuni de copyright, recurgem la o metodă prin care vă oferim material de lucru: acesta constă într-o serie de cuvinte-cheie, care, în mod neașteptat, se dovedesc a fie centrale în opera lui Joyce. Acum e rândul cititorilor să continue ceea ce am început noi, și sperăm că vor face acest lucru atunci când restricțiile de copyright ale textelor orignale vor dispărea. 

C. George Sandulescu și Lidia Vianu

Joyce Lexicography, volumul 124. The Devil in Corsica, Work in Progress, de C. George Sandulescu și Lidia Vianu, poate fi consultat și descărcat la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/joyce-the-devil-in-corsica.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați-vă Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro.

logo liber sa spunVezi: arhiva categoriei Cărți online

Arhiva Joyce la Liber să spun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *