Jazzaj la ARCUB

vali-racila

Vali Răcilă şi Balkanamera Jazz Quartet

sigla arcub nouaDin martie, weekend-urile iubitorilor de jazz din Bucureşti sunt mai pline de evenimente. ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti continuă seria concertelor live, organizate de două ori pe lună, sâmbăta, şi reunite sub titulatura Jazzaj la ARCUB.

Astfel, sâmbătă, 22 martie, de la ora 20.00, pe scena Sălii ARCUB din Str. Batişte nr. 14, Vali Răcilă şi Balkanamera Jazz Quartet ne vor purta pe ritm de Blues de la Mississippi la Levant şi înapoi.

Cunoscut de cei apropiaţi drept SirBlues, un joc de cuvinte care se traduce prin „servesc blues-ul“, artistul cântă blues tradiţional acustic folosind mai multe chitare, respectiv mai multe acordaje şi tehnici diferite, precum slide sau fingerpicking. Pasiunea lui Vali Răcilă pentru blues acustic vine din faptul că, deşi este o muzică simplă din punct de vedere armonic, ea are la bază măiestria de a te acompania singur. Aşa se explică de ce, în timpul concertelor, muzicianul refuză să se folosească de tehnici moderne, precum pedale sau efecte de chitară, chiar dacă nu poate renunţa la cabluri şi amplificatoare.

balkanamera-jazz-quartet

Balkanamera Jazz Quartet

Balkanamera Jazz Quartet este un proiect muzical iniţiat în anul 2010 de către bateristul şi percuţionistul de jazz şi blues, Corneliu Stroe. În prezent, trupa reuneşte patru cunoscuţi muzicieni: Corneliu Stroe (baterie-percuţii latino&balcano), Liviu Mărculescu (trombon-duduk, percuţii, aranjamente muzicale şi compoziţii) Elena Gatcin (pian şi voce), Eugen Amarandei (contrabas electric şi sax baritone). Stilul Balkanamera este o fuziune spectaculoasă şi originală între jazz-ul latino-american şi sonorităţi balcanice, cu piese standard de jazz, blues şi funky, orchestrate în manieră proprie, cu teme etno din zona Dobrogei şi Balcani şi influenţe greceşti, turceşti, armeneşti, aromâne sau arhaice româneşti din secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea.

jazz vali racila

Vai Răcilă

În seara de 22 martie, pe scena de la ARCUB, Vali Răcilă va susţine un recital sensibil de blues tradiţional, cu o puternică amprentă personală şi o interpretare unică, în vreme ce Balkanamera Jazz Quartet le va oferi celor prezenţi un show dinamic cu improvizaţii originale, cu solo-uri explozive de percuţii latino şi orientale.

Recitalurile Blues de la Mississippi la Levant urmează concertului Naufragii de martie, susţinut de Maria Răducanu şi chitaristul suedez Krister Jonsson, care s-au bucurat de un succes remarcabil în ziua de 8 martie, când s-a dat startul sesiunii muzicale Jazzaj la ARCUB.

Următorul concert pregătit de ARCUB pentru publicul de jazz va avea loc sâmbătă, 5 aprilie, când la Bucureşti vor sosi membrii trupei Arifa.

Alte detalii pe www.arcub.ro. Vezi și pagina de facebook.

sigla arcub nouaARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. De la teatru şi muzică, până la arhitectură, pictură şi carte, ARCUB reprezintă arta şi cultura Bucureştiului, colaborând cu organizaţii şi instituţii de profil şi sprijinind totodată proiecte iniţiate în parteneriat.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest International Jazz Festival, şi al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival.

În fiecare an, ARCUB se implică în peste 150 de evenimente culturale, al căror public depăşeşte 2 milioane de participanţi.

Primăria Municipiului Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt principalii finanţatori ai Centrului Cultural ARCUB.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro

Preţuri: 45 lei (Categoria I) si 35 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

Parteneri media: TV City, RFI România, Radio România Cultural, Radio Bucureşti FM, media TRUST, Forbes, Caţavencii,.

Parteneri media online: Port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, hipmag.ro, 121.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *