Junimea Română în ianuarie 2013

junimea romana montreal

Organizatorii Școlii Românești din Montréal, Junimea Română, propun, și pentru 2013, activități deosebite împărțite pe sesiuni, transmite Agenția Romanian Global News. În luna ianuarie sunt programate următoarele activități:

• Sâmbătă, 12 ianuarie 2013, ora 13.00: Întâlnire cu Miruna Tarcău, scriitoare care în prezent face studii de masterat în cadrul programului Erasmus Mondus. Tânăra romancieră și poetă, aflată la vârsta de 22 de ani, revine din Franța pentru a vorbi de pasiunea sa pentru mitologia greacă și de parcursul său literar, de secretele ascensiunii și de sursele sale de inspirație. Miruna Tarcău a debutat la numai 16 ani cu romanul polițist L’Île du Diable și se specializează în cultura europeană și literatura comparată.

• Sâmbătă, 12 ianuarie 2013, ora 14.15: Deschiderea sesiunii de iarnă și Ziua Culturii Naționale. Mihai Eminescu, Luceafărul poeziei românești: spectacol dedicat zilei de naștere a poetului nostru național. Prezentarea vieții și operei marelui poet. Proiectarea unui film biografic. Program artistic de cântece și poezii din creația eminesciană.

montreal

• Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, ora 14.00: Sesiune de informare despre sistemul de sănătate și diferitele asigurări de sănătate din Québec (maladie, médicaments). Prezintă Adina Ungureanu, consultant ACCESS.

• Sâmbătă, 26 ianuarie, ora 13.15: Concurs de istorie cu public 24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza. Prof. coordonator Cosmin-Marius Soare.

• Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, ora 14.00: Sesiune de informare financiară pentru părinți. Locația activităților școlii este în Colegiul Brebeuf, Pavilion Lalemant, Sector D3 din 5625, rue Decelles, din Montréal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *