„Kyra Kyralina”, din 5 septembrie 2014 în peste 35 de cinematografe din România

Poster-Kyra-Kyralina

eveniment liber sa spunCastel Film va lansa vineri, 5 septembrie 2014, cea mai recentă ecranizare a nuvelei lui Panait Istrati, Kyra Kyralina.

Kyra Kyralina va rula în peste 35 de cinematografe din 21 de orașe: București, Cluj, Ploiești, Brăila, Constanța, Brașov, Tulcea, Arad, Oradea, Craiova, Tg Jiu, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Botoșani, Mediaș, Vaslui, Pitești, Satu Mare, Tg Mureș, Piatra Neamț și Iași.

În primul week-end, Kyra Kyralina va avea proiecții speciale în cadrul Festivalului „Filmul de Piatra” de la Piatra Neamț, sâmbătă, 6 septembrie, la ora 21.30 (la Cinema Dacia), dar și la Odobești (Casa de Cultură, vineri, sâmbătă și duminică, ora 16.00), Adjud (Casa de Cultură, vineri, ora 19.30) și Focșani (Ansamblul Folcloric Țara Vrancei – fostul Cinema Balada – sâmbătă și duminică, ora 19.00).

Filmul, în regia lui Dan Pița, spune povestea unei frumoase și misterioase femei care, alături de mama ei, ajunge să-și vândă farmecele bărbaților.

Ecranizarea, care are o aură orientală, aduce pe marile ecrane atmosfera magică întâlnită în 1001 nopți.

Din distribuție fac parte: Iulia Cîrstea, Iulia Dumitru, Ștefan Iancu, Corneliu Ulici, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu, Ovidiu Niculescu.

Imaginea a fost realizată de Dan Alexandru, muzica: Adrian Enescu, costumele sunt semnate de Oana Păunescu.

dan pita

Dan Pița

Personalitate marcantă a cinematografiei românești și a Generației 70, Dan Pița a impus o stilistică originală încă de la debutul său (scurtmetrajul Viața în roz, 1970). Alături de Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc și Alexandru Tatos, Dan Pița a fost un adept al minimalismului și neorealismului, linie preluată apoi de regizorii Noului Val Românesc. Concurs (1982), Faleze de nisip (1983) sau segmentele Nunta de piatră (1972) și Duhul aurului (1974) sunt doar câteva dintre filmele care l-au consacrat. În 1986, Pas în doi primește Ursul de Argint la Festivalul Internațional de la Berlin, iar 6 ani mai târziu Hotel de lux câștigă Leul de Argint la prestigiosul Festival de Film de la Veneția.

iulia cirstea

Iulia Cîrstea

Iulia Cîrstea este unul dintre cele mai apreciate top modele din America. Ea a devenit imaginea celor mai cunoscute branduri printre care Armani (campania Bagutta), Gianfranco Ferre Jeans, Agatha Ruiz de la Prada, Pepe Jeans (campania Andy Warhol), Pull and Bear, Mango, L’Oreal sau Garnier și a realizat numeroase pictoriale pentru Vogue, Elle, Marie Claire, Shopping Report. A colaborat cu nume mari din lumea modei precum Kenneth Willardt, Txema Yeste sau Alexei Hay. Remarcată imediat în străinătate, Iulia se bucură de succes în afara României. Rolul Kyralinei reprezintă primul rol amplu în cinema, după apariția în thrillerul american Werewolf: The Beast Among Us (2012).

iulia dumitru

 Iulia Dumitru

Actriță a Teatrului Masca, Iulia Dumitru a excelat în piesele caragialiene și nu numai prin farmec și umor. Prin gesturi delicate, dar ferme, Iulia combină perfect acel șarm al vremurilor de odinioară cu ieșirile isterice caracteristice personajelor interpretate. După un scurt rol secundar în Amintiri din Epoca de Aur 1 (omnibusul produs de Cristian Mungiu), Iulia Dumitru revine în forță pe ecrane în pasionantul și controversatul rol al Kyrei.

Castel Film este cel mai important studio de producție din România. Multe dintre filmele turnate aici s-au bucurat de succes de box office la nivel mondial. Cel mai cunoscut rămâne Cold Mountain.

Printre partenerii și clienții Castel Film se numără celebrele case de producţie americane: Paramount, Miramax, Focus Features, Sony Pictures sau HBO. Printre lungmetrajele realizate de Castel Film, amintim de Le Concert și Train de Vie (Radu Mihăileanu), Nunta mută (Horaţiu Mălăele)

Kyra Kyralina este o producție Castel Film realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Societății Române de Televiziune, cu participarea BV McCann Erickson, Raiffesen Bank România, Timișoreana.

Distribuit de Castel Film

Prezentat de: RADIO ZU și ZU TV

Susținut de : Intact Media Group

Parteneri: DADA, The Coffe Factory

Parteneri Media: Cinemagia, Carturesti, Biz, CinemaRX, FilmReporter, 121.ro, kfetele.ro, bazavan.ro.

Videoclip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *