Lansare de carte: „Se întorc morții acasă” de Cornel Constantin Ciomâzgă

se intorc mortii acasa

eveniment liber sa spunBiblioteca Naţională a României şi Editura Cartea Actuală 3C vă invită luni, 23 iunie 2014, la ora 14.00, la o lansare de carte-eveniment: Se întorc morții acasă de Cornel Constantin Ciomâzgă.

Unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor ’90, întemeietor şi director al unor publicaţii şi al primelor posturi de radio private din România, profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unor mari gazetari de astăzi, Cornel Constantin Ciomâzgă se retrăgea prin anii 2000 în chiliile unor mănăstiri pentru a ieşi de acolo cu o carte care avea să spargă tiparele, devenind în foarte scurtă vreme best-seller. De atunci și până acum cartea sa Lucrarea a fost declarată de mai multe ori „cel mai căutat roman românesc postrevoluţionar”, tirajele epuizându-se de fiecare dată cu rapiditate. Timp de zece ani scriitorul a stat din nou retras prin sihăstrii şi locuri tainice, numai de el ştiute, pentru ca acum să revină, iată, cu o nouă carte ce se anunţă a fi cu mult mai răvăşitoare decât cea dintâi.

cornel constantin ciomazga

Cornel Constantin Ciomâzgă

Un subiect „împrumutat tot din realitate”, cum spune autorul, având ca personaje principale un călău şi victima sa. Un fost torţionar comunist şi cea mai opresată victimă a lui se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viaţa sa terifiantă, spre a trăi împreună o experienţă „de legendă”. Incredibilul văzut de aproape, uneori chiar din interior, descris cadru cu cadru, într-o formulă literară neobişnuită, va face din cartea scriitorului Cornel Constantin Ciomâzgă nu doar un best-seller, ci istorie prin… istoria restituită astfel.

Aşadar, pe 23 iunie, la ora 14, în sala Symposium a Bibliotecii Naţionale a României, sunteţi aşteptaţi la un eveniment editorialistic şi cultural de excepţie.

Invitaţi: academicianul Eugen Simion; preot profesor Nicolae Bordaşiu, supravieţuitor al temniţelor comuniste, fost membru al Rugului Aprins şi cunoscător al unuia dintre personaje; scriitorul Teolog Florin Caragiu, unul dintre cei mai buni desluşitori ai scrierilor lui Cornel Constantin Ciomâzgă, şi alţi importanţi oameni de cultură.

Momentul va fi precedat de un microconcert susţinut de un grup de maeştri concertişti ai Ateneului Român şi de proiecţia unui film-eseu, semnat de regizoarea Cristina Chirvasie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *