Lansare de carte, albume discografice și minirecital Sergiu Cioiu la Toronto

sergiu-cioiu-lansare-toronto-14oct2016

eveniment liber sa spunConsulatul General al României la Toronto și Cenaclul „Nicăpetre” de pe lângă publicația culturală locală „Observatorul” organizează lansarea cărții Nu știm aproape nimic. Pușa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu, apărută în colecția „Summa cum laude” a Editurii Ars Longa din Iași, 2016. Evenimentul va avea loc vineri, 14 octombrie 2016, ora 17.00, la sediul Consulatului General al României la Toronto, 789 Don Mills Road, unit 501, M3C 1T9, tel. 416 585 2444. Vor fi lansate și cele două recente albume discografice. Cu această ocazie, Sergiu Cioiu va susține un minirecital de poezie și muzică.

Sub formă de dialog, cartea este o sumă de amintiri ale actorului şi interpretului de cântece şi poeme, Sergiu Cioiu, care se auto-defineşte ca „un artizan al cântecului şi un interpret al verbului.” Dialogul dezvăluie aspecte din viaţa artistului, opinii despre creaţia muzicală a unei epoci, din care multe refrene au rămas în memoria colectivă, întâmplări și anecdote din întâlnirile cu poeţi, actori, regizori, ziarişti, compozitori, artişti plastici. O carte despre o epocă traversată în paşi dansanţi de interpretul Cântecului vântului şi al altor cântece care se pot asculta cu încântare şi astăzi.

Cartea mai cuprinde biografia sa artistică, un amplu grupaj de fotografii ce marchează diverse evenimente din viaţa şi activitatea lui Sergiu Cioiu, precum şi o postfaţă semnată de Costin Tuchilă, intitulată Cântec, poezie, rostire de gând.

nu-stim-aproape-nimic-pusa-roth-in-dialog-cu-sergiu-cioiu-ars-longa

Volumul este însoţit de un audiobook, Sergiu Cioiu în dialog cu dumneavoastră (dublu CD, producție ConArt & Cachaça Prod, 2016, apărut la Editura Ars Longa), care conţine câteva comentarii pe marginea interviului din cartea Nu știm aproape nimic şi o trecere în revistă a repertoriului artistului din anii ’60, ’70 şi ’80, între care: Cântecul vântului, Venise vremea, Merci, Bécaud!, Facerea lumii, Glasul tău, Tripticul Brâncuşi de Alexandru Mandy; Le voleur de toiles de Florin Bogardo & Romulus Vulpescu după un poem de Marin Sorescu; Botezul, Sud-Nord, Ce?, Orchestra, Viteză, Goange, muzica: Dan Stoian, versuri de Marin Sorescu și multe altele.

eurostar-sergiu-cioiu-vantule

Tot cu această ocazie, Sergiu Cioiu lansează ultimul său album, Vântule și alte cântece, apărut la Casa de discuri „Eurostar” din București, 2016. Vezi: Revista Teatrală Radio.

logo liber sa spun

Vezi: Arhiva categoriei Carte

Arhiva categoriei Muzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *