Lansare de carte: „Dan Puican – Radioul este viaţa mea” de Annie Muscă

dan-puican-biografie-de-annie-musca

eveniment liber sa spunVineri, 13 decembrie 2013, la ora 13.00, în Foaierul Central al Sălii Radio va avea loc lansarea volumului Dan Puican – Radioul este viaţa mea de Annie Muscă, apărut recent la Editura Adevărul Holding.

„Epoca de aur a teatrului radiofonic îşi datorează strălucirea şi gloria minunatului Dan Puican, a cărui viaţă s-a confundat, timp de o jumătate de secol, cu destinul instituţiei pe care a slujit-o cu fidelitate şi credinţă”, spune Radu Beligan în prefaţa cărţii. Lansat ca actor, în 1956, şi făcând parte din ceea ce posteritatea a numit „Promoţia de aur” a teatrului românesc, fiind coleg, printre alţii cu George Constantin, Amza Pellea, Mircea Albulescu, Draga Olteanu Matei şi Victor Rebengiuc, Dan Puican a preferat să treacă în spatele „scenei invizibile” a teatrului radiofonic pentru a marca, definitiv şi diferit decât şi-ar fi închipuit la ora absolvirii UNATC, teatrul românesc.

dan puican teatru radiofonic

Dan Puican

Volumul cu caracter biografic dedicat lui Dan Puican de Annie Muscă trece în revistă cele mai importante momente ale vieţii regizorului, de la copilăria petrecută în Olteniţa natală la emoţia primului contact cu scena de teatru şi de la pasiunea sa pentru teatru, dar şi pentru şofat, până la marile turnee mondiale organizate în compania unor actori de neuitat pentru orice român.

Lansarea se va bucura de prezenţa unui număr impresionant de mari actori ai teatrului românesc, cu care Dan Puican a colaborat la cele peste 1000 de piese şi scenarii radiofonice cărora le-a dat viaţă în cariera sa. Moderator: Costin Tuchilă.

annie musca

Annie Muscă

În 2008, Annie Muscă a publicat prima biografie autorizată a omului de televiziune Tudor Vornicu, urmată de Dan Mihăescu. Spovedania unui umorist (Focșani, Editura TERRA, 2010), Ion Miclea. Povestea unui fotograf (Editura Biblioteca Bucureştilor, 2012), Dumitru-Dorin Prunariu, biografia unui cosmonaut (București, Editura Adevărul, București, 2012), unica biografie dedicată singurului cosmonat român, Pantelie Țuțuleasa – întâlnire cu un alt fel de cineast (Focșani, Editura Terra, 2013).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *