Lansare de carte: „Emma Teller și poveștile din oglindă” de Carmen Vințan

carmen-vintan-emma-teller-si-povestile-din-oglinda

eveniment-liber-sa-spunVineri, 9 decembrie 2016, la ora 16.00, la Librăria „Mihail Sadoveanu” din București va avea loc lansarea volumului Emma Teller și poveștile din oglindă de Carmen Vințan, apărută la Editura Semne din București. Volumul va fi prezentat de poetul Mircea Florin Șandru și criticul literar Costin Tuchilă.

Volumul de proză pentru copii (și nu numai pentru copii) Emma Teller și poveștile din oglindă este a doua apariție editorială a autoarei, după Regăsire (1999). Carmen Vințan dovedește maturitate literară și mai ales originalitate. Cele nouăsprezece povestiri alcătuiesc un roman construit pe motivul oglinzii ca poartă spre tărâmul fermecat al poveștilor, nici una dintre acestea convenționale sau știute dinainte. Fantezia autoarei, capacitatea sa inventivă evită întotdeauna locurile comune, construind un univers propriu, fascinant pentru cititorii de toate vârstele.

„Am citit cu încântare această carte minunată pentru copiii de toate vârstele, plină de farmec, de întâmplări inedite şi de suspans. Cei care o vor citi vor face cumoştinţă cu o adevărată eroină, Emma Teller însoţită de prietena ei Elna, contemporane nouă, care cu ajutorul unei oglinzi fermecate călătoresc în timp şi apelează la întreaga lor inteli­genţă, perspicacitate şi căldură umană pentru a salva lumea poveştilor, într-o epocă în care copiii acordă tot mai puţin timp acestui tip de lec­tură. Scrisă alert, cu dialoguri incitante, cartea foarte talentatei scrii­toare Carmen Vinţan captivează prin inventivitatea debordantă a autoarei, prin ştiinţa de a crea lumi mirifice şi de a transmite o emoţie benefică. O carte care se citeşte cu sufletul la gură.” – Mircea Florin Șandru.

carmen-vintan

Carmen Vințan

Carmen Vinţan s-a născut în 1963 la Bucureşti, fiind cea mai mică dintre cele două fete ale familiei. A studiat la Liceul Economic nr. 2, „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti, urmând apoi cursuri de sociologie la Facultatea de Sociologie-Psihologie.

Este fondatoare şi vicepreşe­dintă a Asociaţiei Copiilor Bolnavi de Diabet „Sf. Iustin” din Bucureşti din 2012. S-a implicat, ca voluntar, în acti­vitatea unor asociaţii şi fundaţii, cât şi în acţiuni umanitare.

Primul ei roman, Regăsire, a fost publicat în 1999, ca supliment al revistei „Întâm­plări adevărate” (Editura Axei Springer, România). În 2005 volumul cu acelaşi titlu este tipărit la Editura RAO, Bucureşti. Colaborează la re­vistele ,,Întâmplări adevărate” şi „Povestea mea”.

Costin Tuchilă

Vezi și: Ţinutul de Mlaştină al Doamnei Liliac de Carmen Vințan, la rubrica „Proză scurtă”

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *