Lansare de carte la Institutul Cultural Român din Londra

fashion

Institutul Cultural Român din Londra lansează marți, 3 februarie 2015, la ora 19.00 volumul Fashion Writing and Criticism de Sanda Miller şi Peter McNeil, publicat recent de prestigioasa editură britanică Bloomsbury. Lansarea va avea loc, la sediul din 1 Belgrave Square, în prezenţa autorilor şi a editoarei, Anna Wright.

Evenimentul prefaţează participarea României la London Fashion Week pentru cea de-a cincea oară consecutiv. Anul acesta, ICR Londra participă în cadrul prestigiosului festival de modă cu expoziţia Untamed Skin – the Romanian Blouse.

moda

Integrând istoria și teoria, cartea vorbeşte despre evoluţia criticii şi a scrierilor de modă. Prin studii de caz concise, autorii analizează fragmente de text despre industria modei în raport cu idei filozofice, situându-le în contexte istorice. Studiile de caz includ exemple clasice de scrieri de modă cum ar fi cele ale Dianei Vreeland de la „Harper’s Bazaar” și ale lui Richard Martin despre Karl Lagerfeld, precum și exemple contemporane printre care Suzy Menkes și blogger-ul Tavi. Volumul este un instrument eficient care facilitează înţelegerea cititorilor asupra universului fascinant şi versatil al modei, un text extrem de important pentru studenţi şi cercetători care studiază moda, jurnalismul, istoria sau mass-media.

Sanda Miller s-a născut la Timişoara şi s-a stabilit în Marea Britanie în anii ’80. Autoarea este istoric de artă şi predă un curs de Design, artă şi societate la Universitatea Southampton Solent. A mai publicat volumele Constantin Brancusi: A Survey of His Work şi The Dark Night of the Soul: Ana Maria Pacheco.

Peter McNeil predă istoria designului la Universitatea de Tehnologie din Sydney şi studii de modă la Universitatea din Stockholm. El este editorul și co-editorul a nouă cărţi despre modă, printre care bestseller-ul Shoes (în colaborare cu G. Riello, 2006; 2011), și două volume premiate: Critical and Primary Sources in Fashion (4 volume, Berg, 2009) şi The Fashion History Reader: Global Perspectives (în colaborare cu G. Riello, 2010).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *