Lansare de carte: „Lumea lui Licuță” de Lică Barbu

coperta lica barbu lumea lui licuta

eveniment liber sa spunBiblioteca Județeană „Panait Istrati” și Asociația Art-Terapie.CES.AU din Brăila organizează sâmbătă, 15 octombrie 2016, ora 10.30, în Sala „Fănuș Neagu” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din Brăila (Piața Poligon nr. 4) lansarea cărții Lumea lui Licuță, semnată de prozatorul brăilean Lică Barbu. Invitați: scriitorii Pușa Roth și Costin Tuchilă. Moderator: Camelia Popescu, bibliotecar.Apărut la Editura Man, volumul autobiografic Lumea lui Licuță îi invită pe cei mici dar și pe adulți la o călătorie în fabuloasa lume a copilăriei. Cartea este donată de autor ,,îngerilor albaştri” de la Asociaţia Art Terapie. CES. AU, acolo unde copiii şi tinerii până în 18 ani care suferă de autism şi sindromul Down sunt tratați prin diverse terapii.

lica-barbu1

Lică Barbu

„Vorbind despre copilărie, Antoine de Saint-Exupéry îşi punea sieşi o întrebare, dar îşi dădea şi un răspuns: «De unde sunt eu? Sunt din copilăria mea. Sunt din copilăria mea ca dintr-o ţară.» […] De unde e Lică Barbu? Din copilăria lui, din țara lui de minuni și uimiri, din țara unde totul e posibil, din țara copilăriei de pe malul Dunării, din țara lui Tatalai, Parfeu, Zburlita, Burtă-n Spate, Tanti Raţa, Mortu, Ciocumic, Ciudata, Pestriţa, Albioara, Ciuta, Negresa, Caisatul, Mingiuţǎ, Prunăroiu, Barbony, Albăstriţa, Rozaliu, Iederiţa, Gălbioara, Salcâmosu, Cap Spart, Om Elastic, Storel, Omul Elastic, Cerceluş etc. Într-o zi, Lică Barbu a plecat puțin din Țara Copilăriei, dar s-a întors spre a o povesti, căci povestea e calea de la copilărie la tumultul vieții, e sărbătoarea altui început, cum bine spune Lică sau Licuță, e adevărul existenței noastre: «Orice zi e o sărbătoare, un nou început de prins viaţa mai departe. Duminica e ziua în care m-am nǎscut. Duminica e ziua în care mă pierd în timpul timpului meu, e ziua în care soarele prieten îmi trimite o razǎ de bucurie cu zâmbete, e ziua gândurilor libere, e ziua când nu-mi pasǎ, e ziua când plutesc prin tot ce există, mǎ contopesc cu apa, cu aerul și pǎmântul. E ziua bucuriei de a trǎi. E ziua mea, na! » […].

Cine este Lică Barbu de fapt? Este neliniștitul visător cu dor de copil, cu aripi imaginare, scriind și desenând, în egală măsură, viață. A scris de-a lungul vremii poezie, proză, teatru, a mai și urcat pe scenă, a pictat, dar acum a căpătat contururi precise în Lumea lui Licuță, oferind copiilor dar și adulților un volum autobiografic, întorcându-se de mână cu el însuși în fabuloasa lume a copilăriei!

În concluzie: ,,Licuţǎ e Licuţǎ. Punct!.»” – Pușa Roth, Copilăria, metafora vieții, prefață la vol. Lumea lui Licuță. 

Comenzi pentru carte şi donaţii se pot face la sediul Asociației din B-dul Dorobanților nr. 5 sau la telefon 0761 338 057.

logo liber sa spun

Vezi: Arhiva categoriei Carte

1 comentariu la „Lansare de carte: „Lumea lui Licuță” de Lică Barbu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *