Lansare de carte: „Mărturiile unui nebun” de Alexandru Cosmin Georgescu

marturiile-unui-nebun-carte

Sâmbătă, 17 decembrie 2016, ora 11.00 la Biblioteca Județeană ,,Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște (str. Stelea, nr. 2) va avea loc lansarea primului volum literar, Mărturiile unui nebun – poezie, proză, reflecții și cugetări. O viziune intimă a lui Alexandru Cosmin Georgescu asupra lumii. Volumul va fi prezentat de Radu Georgescu și Daniel Tache. Va recita actrița Camelia Varga de la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște.

Referindu-se la relația dintre scriitor și actul artistic, autorul mărturisește:

,,ABC-ul cuvântului

Scriitorul este un toreador al ideilor, pentru că a scrie înseamnă a stăpâni cuvântul.
Scriitorul nu are la îndemână imaginea, sunetul ori lutul. El trebuie să le inventeze, să nască Universuri care să-l adie pe cititor pe sub pleoape și să-i pătrundă, frontal, în conștiință.
Calea succesului în creație este complexă.
Pe lângă talent, un element vital care este dăruit sufletelor de catifea, foarte importante sunt și inspirația clipei, dezvoltarea subiectului și acceptarea infinitului ca posibilitate palpabilă în toate formele acestei dimensiuni.
De asemenea, ca în orice lucru bine făcut, este nevoie și de multă muncă. Iar dedicarea este, în cazul tuturor artelor, liantul dintre talent și inspirație. Efortul creator este cel care diluează unitățile de timp și spațiu înăuntrul galaxiei ființei. Voi mai preciza un ultim aspect, de care sunt convins că este cel mai important dintre toate: personificarea actului creator!
Trăieşte, scriitorule, acest act al desăvârșirii interioare cu aceleași emoții și angoase precum viețuiești alături de inimile care-ți populează lumea pământeană! Însă, spre deosebire de acestea, care de multe ori nu reușesc să-ți descifreze matricea spirituală, actul creator se desfășoară după chipul și asemănarea ta! Îți este cel mai sincer prieten și cea mai fidelă oglindă.
Respectă fiecare literă pe care o așezi pe hârtie! Respectă fiecare virgulă, fiecare punct! Eliberează-le din intimul tău pe suportul acela lumesc cu responsabilitatea și fascinația zămislirii unui suflet nou! Pentru că, într-un final, ideile sunt fragmente de spirit ce vibrează în conștiința cititorului, dăruindu-i acestuia ecouri din ADN-ul inimii creatorului lor…

P. S.: Arta, sub diferitele ei forme, acționează în organism la nivel hormonal și celular, constituindu-se într-o necesitate inconștientă a omului. De aceea, afirm cu tărie faptul că arta poate fi considerată unul dintre instinctele primare ale ființei umane.”

logo liber sa spunVezi: Arhiva categoriei Literatură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *