Lawrence Foster va dirija Orchestra Română de Tineret

Lawrence_Foster

Festivalul Internațional „George Enescu”

festivalul-george-enescu-2013-De astăzi într-o lună, pe 8 septembrie 2013, Festivalul Internațional „George Enescu” aduce la București un concert extraordinar din seria Mari Orchestre ale lumii – Orchestra Română de Tineret, alături de cunoscutul dirijor american Lawrence Foster, Director Artistic al Festivalului „George Enescu” pentru ediţia din 1998.

Găsiți programul zilei de 8 septembrie din cadrul Festivalului mai jos, precum și spectacolele la care încă mai sunt disponibile bilete.

Programul zilei de 8 septembrie 2013

Una dintre cele mai apreciate orchestre formată din tineri muzicieni, Orchestra Română de Tineret va interpreta pe 8 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului, lucrări de Ravel (Rapsodia spaniolă, Pavană pentru o infantă defunctă, Alborada del gracioso, Bolero), Brahms (Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră, în la minor, op. 102, soliști: Pinchas Zuckerman, Amandy Forsyth) şi Dan Dediu (Frenesia pentru orchestră op. 84,  2000), iar la pupitru se va afla maestrul Lawrence Foster.

lawrence-foster dirijori de origine romana festival enescu

Lawrence Foster

Născut în 1941, în Los Angeles – părinţii săi erau de origine română –, Lawrence Foster este un remarcabil interpret al muzicii lui George Enescu, fiind Director Artistic al Festivalului „George Enescu” la ediţia din anul 1998. Dirijorul american a fost decorat de statul român, în 2003, pentru contribuția adusă muzicii româneşti şi creaţiei enesciene în mod deosebit, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer.

Încă se mai pot cumpăra bilete la evenimentul din 8 septembrie, acestea fiind disponibile pe site-ul  Eventim.

Programul Festivalului include şi trei concerte din seria Muzica Secolului XXI, la care intrarea este liberă –  „MINGUET” Quartet, de la ora 11.00, la Sala Mică a Palatului (solişti: Jörg Widmann şi Sarah Maria Sun). La Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – Studioul de Operă şi Multimedia, de la ora 14.00, va avea loc concertul susţinut de  Ansamblul „TRAIECT”, avându-l ca dirijor pe Sorin Lerescu, solist Pierre-Yves Artaud (flaut). Cornelia Petroiu (violă) va fi invitatul special al evenimentului. La 15.30, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, va avea loc o întâlnire în care se vor discuta concluziile workshop-ului Internaţional „George Enescu”.

De asemenea, unul dintre cei mai apeciați dirijori contemporani al generației de muzicieni tineri ai României, Tiberiu Soare, va susține un workshop dedicat muzicii secolului XXI, la Ateneul Român, pe 8 septembrie, de la ora 17.00. În apariţiile sale din mass-media, dirijorul a vorbit despre deschidere și lipsa barierelor în muzică: „Cineva care ascultă «Paraziții» poate să îndrăgească, în aceeași măsură, și muzica lui Mozart sau Händel. Nu există granițe în muzică. De exemplu, Mozart nici nu știa că scrie muzică clasică”.

festivalul-enescu-sala palatului

Se mai pot cumpăra bilete la acest eveniment, acestea fiind dispoibile pe site-ul  Eventim.

Seria Concertele de la miezul nopții programează de la ora 22.30, la Ateneul Român, Alessandro, dramă muzicală în trei acte de G.F. Händel, după un libret de Paolo Rolli. George Petrou, dirijorul acestei drame muzicale, are un repertoriu remarcabil de muzică barocă, clasică și romantică, fiind adeptul unei interpretări documentate istoric. Din distribuţie fac parte: Max Emanuel Cenčić, Julia Lezhneva, Laura Aikin, Pavel Kudinov, Xavier Sabata, Juan Sancho şi Vasily Khoroshev. Bilete disponibile pe site-ul   Eventim.

Pentru programul complet accesaţi site-ul Festivalului: http://festivalenescu.ro/calendar/events

A mai rămas mai puțin de o lună până când începe cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu”, care se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară. Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista-fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra. Festivalul „George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

liber sa spun radio 3 net parteneri media festival george enescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *