Licitații de manuale școlare, ateliere pentru formatori, școala pe glob

iclasa1

Emisiunea „iClasă”, realizator: Mirela Nicolae, sâmbătă, 12 martie 2016, ora 10.00, Radio România Cultural

logo-rrc9În sumarul emisiunii: 

Luni, 14 martie 2016 este ultima zi în care editorii de manuale şcolare pot depune contestaţii la Ministerul Educaţiei în legătură cu licitaţiile de manuale şcolare. Membrii Federaţiei Editorilor din România s-au întâlnit ieri cu presa pentru a discuta despre licitaţia de manuale pentru clasa a IV-a, despre modul în care au fost scoase din competiţie manualele cu un conţinut mai bun, despre transparenţă şi dialog în problema scrierii şi aprobării manualelor. Felicia Mocanu de la Radio România Actualităţi a fost la această întâlnire intitulată „Noile manuale, un proiect ratat. Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare, între simulări şi manipulări”. V-am pregătit împreună un scurt reportaj.

Ascultă: Cristian Greșeanu, fragment din reportajul despre noile manuale

Pe 10 şi 11 martie 2016 au continuat atelierele Dalcroze, organizate pentru formatorii din Capitală şi împrejurimi, iar pe 16 martie, la Bucureşti vor avea loc noi ateliere de educaţie muzicală pentru copiii care au vârste cuprinse între 1–8 ani. Despre toate acestea, Mirela Stana a stat de vorbă cu Oana Cosmovici, preşedinta Asociaţiei Dalcroze.

BookLand Evolution

Tot Mirela Stana a fost prezentă la Conferințele practice BookLand Evolution, un eveniment multianual care le oferă tinerilor din  Bucureşti care au vârste între 14–24 ani şansa să se întâlnească şi să discute cu profesionişti consacraţi, de la care pot învăţa cum să îşi transforme visele în realitate şi să îşi modeleze viitorul prin muncă şi ambiţie. Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul mai multor zile, la Facultatea de Marketing din cadrul Academei de Studii Economice.

Erasmus plus

Cornel Stângă, responsabil de comunicare la Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, vă spune cum puteţi deveni, pentru doi ani, formatori acreditaţi Erasmus+, în reţeaua naţională de formatori şi ce alte cursuri vă oferă Agenţia în 2016.

Ce legătură există între bărcile plutitoare din Bangladesh şi educaţie aflați de la Anca Ionescu la rubrica „Școala pe glob”.

Nu rataţi concursul telefonic al emisiunii (tel. 021-311.12.40 şi 021-319.05.05). RRC şi Editura Integral Programe Educaţionale v-au pregătit cărţi interesante şi educative.

P. S. Ne găsiţi şi pe facebook unde aveţi disponibile cele mai noi informații din educaţia națională şi internaţională.

 Vezi: arhiva categoriei Promo

Arhiva categoriei Educație

Arhiva „Școala în alte timpuri” de Mirela Nicolae

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Teatru și educație de Mirela Nicolae, Revista Teatrală Radio

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *