Linia verde anticenzură

Ai fost vreodată cenzurat? Cunoşti un caz recent de cenzură, sabotaj sau interdicție în cultură? Sună şi semnalează-l la numărul gratuit 0800-823.698 (08008-CENZURA) sau pe  www.AntiCenzura.ro până pe 20 octombrie 2012.

În România, cenzura în artă nu e un delict condamnat prin lege, nici nu e considerată un lucru grav, este rareori semnalată public și niciodată taxată. Încălcarea libertăţii de exprimare nu e un lucru nou în spaţiul social și cultural românesc, înainte și după 1989. Oprimarea, sub orice formă, a libertății de expresie artistică duce la încetățenirea tabu-urilor, la înregimentare ideologică și la crize grave de imaginație.

Atacul gusturilor încetăţenite a fost dintotdeauna motor al schimbării!

Artiştii trebuie să-şi continue ofensiva asupra noilor teritorii şi tabu-uri!

Lasă-ne povestea ta la 0800-823.698 (08008-CENZURA) sau pe www.AntiCenzura.ro. Va fi inclusă într-o instalaţie itinerantă pe care o vom expune în fața instituțiilor culturale dominante din România între octombrie și noiembrie 2012. Poţi trimite imagini lămuritoare şi alte detalii la adresa linia@anticenzura.ro.

Semnalează, informează, combate!

Organizator: Ofensiva Generozităţii

Proiect finanţat de: Administraţia Fondului Cultural Naţional

Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București (UNATC), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Atelier 35

Artiști implicați: Ioana Păun, Alexandru Berceanu, Cristian Neagoe, Xandra Popescu, Larisa Crunțeanu, Andrei Cozlac, Monotremu, Sorina Vasilescu, Doru Moraru.

Cu sprijinul: Coaliţia Sectorului Cultural Independent, Active Watch, Cărtureşti, Street Delivery.

Parteneri media: Şapte Seri, Radio Guerrilla, Radio România Cultural, RFI, Tataia, Decât O Revistă, Kamikaze, BeWhere, VICE, Zeppelin, Think Outside The Box, CriticAtac, VoxPublica, veiozaarte, Modernism.ro, sub25.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *